Τελευταία Νέα
Commodities

Ο χάλυβας έδωσε ώθηση στην κινεζική οικονομία - Με ρυθμούς 6,9% “έτρεξε” το πρώτο τρίμηνο του 2017

Ο χάλυβας έδωσε ώθηση στην κινεζική οικονομία - Με ρυθμούς 6,9% “έτρεξε” το πρώτο τρίμηνο του 2017
Η ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων και των εξαγωγών της Κίνας υποδηλώνει, πως μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην οικονομία της το δεύτερο τρίμηνο του 2017
Ταχύτερα από το αναμενόμενο αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, καθώς οι υψηλότερες δημόσιες δαπάνες για τις υποδομές και η σταθερή αξία του χάλυβα έδωσαν ώθηση στη βιομηχανική παραγωγή.
Ο ασιατικός γίγαντας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης 6,9% ενώ οικονομολόγοι και αναλυτές τοποθετούσαν την άνοδο του ΑΕΠ κοντά στο 6,5% περί τα τέλη Μαρτίου.
Η ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων και των εξαγωγών της Κίνας υποδηλώνει, πως μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην οικονομία της το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Πάντως οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν, και αναπάντεχα θετικό το πρώτο τρίμηνο για την κινεζική οικονομία, δύσκολα μπορεί να έχει τέτοια συνέχεια αφού το Πεκίνο εξακολουθεί να στηρίζεται υπερβολικά σε στοιχεία της «παλαιάς οικονομίας» με μοχλούς ανάπτυξης, κυρίως τη βιομηχανία χάλυβα και μια αγορά ακινήτων που έχει «υπερθερμανθεί».


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης