Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman Sachs: Που οφείλεται το ράλι στις τιμές του σιδηρομεταλλεύματος

Goldman Sachs: Που οφείλεται το ράλι στις τιμές του σιδηρομεταλλεύματος
Καταλυτικός ο ρόλος του γουάν




Κόντρα στις εκτιμήσεις της αγοράς για το ράλι στις τιμές του σιδηρομεταλλεύματος  η Goldman Sachs
Αξιοσημείωτη άνοδο έχουν καταγράψει τα σιδηρούχα μέταλλα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες του Οκτωβρίου στην αγορά της Κίνας, με τους αναλυτές να αναζητούν τους καταλύτες του ράλι.
Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος έχουν καταγράψει εντυπωσιακό άλμα 22% και έχουν υπεραποδώσει έναντι των υπολοίπων commodities.
Που οφείλεται όμως η εντυπωσιακή άνοδος των τιμών;
Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί πληθώρα οικονομικών εξελίξεων στην Κίνα, ωστόσο το ράλι στις τιμές δεν οφείλεται στις προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη, ούτε στην άνοδο των τιμών του άνθρακα.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, κόντρα στις εκτιμήσεις της αγοράς ότι οι αυξημένες τιμές του άνθρακα οδήγησαν στο ράλι των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος, η αποδυνάμωση του γουάν, ήταν αυτή που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο.
Μελλοντικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα περιμένει περαιτέρω υποχώρηση του κινεζικού νομίσματος, δεδομένης της υψηλής πιθανότητας για αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο.
Περαιτέρω πτώση του γουάν, θα σημάνει και την παραμονή των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος σε επίπεδα υψηλότερα έναντι αυτών που δικαιολογούνται από τα θεμελιώδη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης