Τελευταία Νέα
Commodities

Αντιμέτωπη με χρεοκοπία η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο China Hongqiao

Αντιμέτωπη με χρεοκοπία η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο China Hongqiao
Στην εταιρεία έχει επιβληθεί αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κατηγορούμενη για απάτη και έχει ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση του Πεκίνου.
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου της Κίνας, καθώς έχει εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη με το τμήμα του λογιστηρίου, λόγω των ισχυρισμών για απάτη.
Ο λόγος για την China Hongqiao, στην οποία έχει επιβληθεί αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και η οποία έχει ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση του Πεκίνου.
Η εν λόγω εταιρεία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγοράς αλουμινίου, καθώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου, υπερβαίνοντας τους ανταγωνιστές της, όπως η Alcoa στις ΗΠΑ και τη United Co Rusal στη Ρωσία.
Τώρα η China Hongqiao αντιμετωπίζει κατηγορίες απάτης από δύο short sellers, που η εταιρεία υποστηρίζει, ότι απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της.
Το πρόβλημα της Hongqiao θα μπορούσε να αποτελειώσει τη βιομηχανία αλουμινίου της Κίνας, ενώ θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους Αμερικανούς παραγωγούς, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές για να κυριαρχήσει στον κλάδο.
Την ίδια στιγμή, το γεγονός αυτό ενισχύει τις ευρύτερες ανησυχίες περί αμφισβητήσιμων επιχειρηματικών πρακτικών από βιομηχανικούς γίγαντες της Κίνας, πολλοί εκ των οποίων έχουν ενεργό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή.
Πάντως, στην πρόσφατη ανακοίνωση της China Hongqiao διαψεύσει διαψεύδονται τα περί απάτης χαρακτηρίζοντας τις εν λόγω πληροφορίες «αναληθείς και αβάσιμες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης