Τελευταία Νέα
Commodities

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω μείωσης των ανησυχιών για τη Β. Κορέα και παραγωγής των ΗΠΑ

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω μείωσης των ανησυχιών για τη Β. Κορέα και παραγωγής των ΗΠΑ
Περί τις 11:30 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρεί 51 σεντς ή 0,91% στα 55,38 δολάρια το βαρέλι.
Υποχωρούν σήμερα (17/4) οι τιμές του πετρελαίου μετά τον καθησυχασμό που επικρατεί σε όσες αγορές είναι ανοιχτές μετά την ανεπιτυχή εκτόξευση βαλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, σε συνδυασμό με την αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ.
Περί τις 11:30 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρεί 51 σεντς ή 0,88% στα 55,38 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί 44 σεντς ή 0,83% στα 52,74 δολάρια το βαρέλι.
Και τα δύο σημεία αναφοράς του πετρελαίου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τρίτο συνεχές επταήμερο, με την τιμή του Brent να κερδίζει 1,2% και του WTI 1,8%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανεπιτυχής εκτόξευση βαλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, καθησύχασε τις αγορές που φοβόντουσαν ένα κλίμα έντασης στην Ασία, που θα εκτόξευε τις τιμές του "μαύρου χρυσού".
Παράλληλα, στην πτώση των τιμών συμβάλει η αύξηση των ενεργών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ κατά 11 την περασμένη εβδομάδα, φθάνοντας τις 683, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 ετών και δείχνει ότι η αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ θα συνεχιστεί.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι παράγοντες τις αγοράς, οι συναλλαγές σήμερα κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς σημαντικά κέντρα εμπορίου όπως το Λονδίνο εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά λόγω του Πάσχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης