Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman Sachs: Overweight για τα commodities - Ανακάμπτει το πετρέλαιο - Επενδυτές υπομονή!

tags :
Goldman Sachs: Overweight για τα commodities - Ανακάμπτει το πετρέλαιο - Επενδυτές υπομονή!
Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση overweight για τα commodities σε ορίζοντα 3 και 12 μηνών, με άνοδο +5% και 4% αντίστοιχα
Υπομονή συστήνει στους επενδυτές η Goldman Sachs όσον αφορά τα commodities, τονίζοντας ωστόσο η αναθέρμανση της αγοράς θα απαιτήσει χρόνο.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει από τα επίπεδα του sell off που προκλήθηκε στις αρχές Μαρτίου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και επέστρεψαν στα επίπεδα που βρίσκονταν στα τέλη Φεβρουαρίου.
Η αγορά πετρελαίου βρίσκεται αντιμέτωπη με τα ίδια ερωτήματα όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ και Κίνα , καθώς και τη μείωση των αποθεμάτων του ΟΠΕΚ.
Όπως τονίζει η Goldman Sachs απαιτείται υπομονή.
Τα μακροοικονομικά στοιχεία έχουν αλλοιωθεί λόγω των καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις ΗΠΑ.
Στην Κίνα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα «σκληρά» στοιχεία του Μαρτίου, προκειμένου να σχηματιστεί μιας σαφής εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο προέκυψε η τόνωση της δραστηριότητας μετά την κινέζικη Πρωτοχρονιά.
Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση overweight για τα commodities σε ορίζοντα 3 και 12 μηνών, με άνοδο +5% και 4% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την αγορά πετρελαίου η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι μειώνεται η αβεβαιότητα μακροπρόθεσμα, την ώρα που αυξάνεται η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης