Commodities

Η Rio Tinto πουλάει για 2,5 δισ. δολ. θυγατρική της άνθρακα στην Αυστραλία σε κινεζική εταιρεία

Η Rio Tinto πουλάει για 2,5 δισ. δολ. θυγατρική της άνθρακα στην Αυστραλία σε κινεζική εταιρεία
Η συμφωνία η οποία παρουσιάστηκε από τις δύο εταιρείες στα τέλη Ιανουαρίου, εξακολουθεί να υπόκειται σε έγκριση από τους μετόχους της Rio Tinto και της Yanzhou Coal Mining Co.
Το Διοικητικό Συμβούλιο Ξένων Επενδύσεων της Αυστραλίας ενέκρινε την πώληση από τον μεταλλευτικό κολοσσό Rio Tinto PLC της θυγατρικής του στην χώρα Coal & Allied Industries Ltd. στην κινεζική Yanzhou Coal Mining Co. για 2,45 δισ. δολάρια.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του μεταλλευτικού κολοσσού, η συμφωνία η οποία παρουσιάστηκε από τις δύο εταιρείες στα τέλη Ιανουαρίου, εξακολουθεί να υπόκειται σε έγκριση από τους μετόχους της Rio Tinto και της Yanzhou Coal Mining Co.
Η κινεζική εταιρεία δραστηριοποιείται στην Αυστραλία από το 2009,οπότε εξαγόρασε την Felix Resources Ltd. για 2,6 δισ. δολάρια.
Η συμφωνία αυτή ήταν εκείνη την εποχή η μεγαλύτερη κινεζική εξαγορά αυστραλιανής εταιρείας.
Τα περιουσιακά στοιχεία της Coal & Allied Industries Ltd. περιλαμβάνουν το γιγαντιαίο ορυχείο άνθρακα στο Hunter Valley της Αυστραλίας, το οποίο η Rio Tinto προσπαθούσε για χρόνια να πουλήσει και τα ορυχεία Mount Thorley Warkworth.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης