Τελευταία Νέα
Commodities

Moody’s: Μεταξύ 40 και 60 δολαρίων οι τιμές του πετρελαίου μέχρι και το 2018

Moody’s: Μεταξύ 40 και 60 δολαρίων οι τιμές του πετρελαίου μέχρι και το 2018
«Το βελτιωμένο περιβάλλον των τιμών πετρελαίου, καθώς και ο εξορθολογισμός του κόστους, θα αντιστρέψουν την πορεία των κερδών» υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης.
Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 60 δολαρίων θα κινηθεί η τιμή πετρελαίου τουλάχιστον μέχρι και το 2018, εκτιμά σε σχετική του ανάλυση ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, βάζοντας έτσι και αυτή τέλος στις bullish προβλέψεις για το «μαύρο χρυσό».
Βέβαια, η Moody’s σημειώνει, ότι δεν προβλέπεται η τιμή να μειωθεί κάτω από τα 40 δολάρια ανά βαρέλι, ένα επίπεδο που είναι οριακά βιώσιμο για την πλειοψηφία των εταιρειών του κλάδου, οι οποίες έχουν προσαρμόσει το κόστος τους μέσω πολλαπλών περικοπών και αναστολής επενδύσεων.
Η παραπάνω προσαρμογή έλαβε χώρα κυρίως το 2015, όταν το πετρέλαιο έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 25 δολαρίων, ελέω υπερπροσφοράς!
«Το βελτιωμένο περιβάλλον των τιμών πετρελαίου, καθώς και ο εξορθολογισμός του κόστους, θα αντιστρέψουν (θετικά) την πορεία των κερδών.
Επιπλέον, αναμένουμε ότι οι εξαγορές θα αυξηθούν, αν ληφθούν υπόψη τα σχέδια που έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες, κυρίως στην Ασία», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, επισημαίνοντας πως το υγιές περιθώριο διύλισης θα κινηθεί (σε μέσο επίπεδο) στα 5 - 5,5 δολάρια ανά βαρέλι το επόμενο 18μηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης