Τελευταία Νέα
Commodities

H Rosatom συμφώνησε με εταιρείες της Κίνας και της Σουηδίας για την εξαγωγή μολύβδου

H Rosatom συμφώνησε με εταιρείες της Κίνας και της Σουηδίας για την εξαγωγή μολύβδου
Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας αποκάλυψε ότι η Rosatom απηύθυνε πρόσκληση στη σουηδική, να συμμετάσχει στο έργο για την ανάπτυξη του κοιτάσματος μολύβδου και ψευδαργύρου στην Novaya Zemlya στην Αρκτική περιοχή.
Η Rosatom υπέγραψε προκαταρκτικές συμφωνίες με εταιρείες από την Κίνα και τη Σουηδία για την εξαγωγή μολύβδου από το κοίτασμα Pavlovskoe, όπως έκανε γνωστό σήμερα (31/3) ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Αλεξέι Λίκχατσεφ.
«Σχεδιάζουμε να εξάγουμε μόλυβδο και συμπυκνωμένο μόλυβδο» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «έχουμε ήδη προκαταρκτικές συμφωνίες με την μεγαλύτερη κινεζική κρατική εταιρεία μετάλλων και την Σουηδική Boliden».
Πρόσθεσε δε, ότι η Boliden είναι έτοιμη να γίνει εταίρος της Rosatom στην περαιτέρω επεξεργασία του συμπυκνωμένου μολύβδου και την πώληση του στις ευρωπαϊκές αγορές.
Ακόμη, αποκάλυψε ότι η ρωσική εταιρεία απηύθυνε πρόσκληση στη σουηδική, να συμμετάσχει στο έργο για την ανάπτυξη του κοιτάσματος μολύβδου και ψευδαργύρου στην Novaya Zemlya στην Αρκτική περιοχή.
Όπως είπε «θέλουμε να προσελκύσουμε έναν ιδιώτη επενδυτή στο έργο για την ανάπτυξη του τομέα και αυτή μπορεί να είναι η σουηδική εταιρεία Boliden».
Τόνισε δε, ότι «είναι σημαντικό για μας να ενισχύσουν με πόρους τους τις επενδύσεις σε αυτό το έργο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης