Commodities

Rio Tinto: Η πολιτική της Κίνας θα οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας και των τιμών του χάλυβα

Rio Tinto: Η πολιτική της Κίνας θα οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας και των τιμών του χάλυβα
Ο Ζαν Σεμπάστιαν Ζακ τόνισε, ότι η απόφαση της κυβέρνησης της ασιατικής χώρας να καταργηθούν οι ρυπογόνοι κλίβανοι παραγωγής χάλυβα, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζήτηση για υψηλότερης ποιότητας σιδηρομεταλλεύματα.
Ο επικεφαλής της Rio Tinto, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την πορεία της οικονομίας της Κίνας, προβλέποντας ότι η αναδιάρθρωση των κρατικών επιχειρήσεων της χώρας στον κλάδο των μετάλλων θα οδηγήσει σε ζήτηση για υψηλότερης ποιότητας προϊόντα.
Ο Ζαν Σεμπάστιαν Ζακ είπε, ότι «χωρίς αμφιβολία» η Κίνα θα εκπληρώσει τους οικονομικούς στόχους της φέτος ενόψει του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος το φθινόπωρο.
Τόνισε δε, ότι η απόφαση της κυβέρνησης της ασιατικής χώρας να καταργηθούν οι ρυπογόνοι κλίβανοι παραγωγής χάλυβα, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζήτηση για υψηλότερης ποιότητας σιδηρομεταλλεύματα.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι οι αναδιαρθρώσεις των κρατικών επιχειρήσεων θα συμβούν και μπορεί να είναι μια ευκαιρία για όλους» είπε ο Ζακ συμπληρώνοντας ότι «αν μπορείς να προσφέρεις τη σωστή ποιότητα μεταλλεύματος, τότε σαφώς θα μπορείς να διαδραματίσεις σημαντικό ρόλο».
Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος εκτοξεύθηκαν το 2016 από τα περίπου 55 δολάρια ο τόνος σε πάνω από 80 δολάρια ο τόνος, ως επακόλουθο μιας μείωσης της προσφοράς και λόγω της ισχυρής ανάπτυξης της αγοράς κατοικίας στην Κίνα.
Αυτό βοήθησε την Rio Tinto να αυξήσει τα κέρδη της στα 5,1 δισ. δολάρια πέρσι.
Τον Φεβρουάριο δε του 2016 οι τιμές αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο ξεπερνώντας τα 90 δολάρια ο τόνος.
Όσον αφορά στο αλουμίνιο, ο κ. Ζακ είναι επιφυλακτικός, προβλέποντας ότι η αναδιάρθρωση του κλάδου στην Κίνα θα διαρκέσει περισσότερο απ’ ό, τι στον χάλυβα.
Επιπλέον, η παραγωγή αλουμινίου της Κίνας αυξήθηκε κατά 23% το α΄ δίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, δημιουργώντας μία υπερπροσφορά στην αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης