Τελευταία Νέα
Commodities

Υπό πίεση οι τιμές του πετρελαίου παρά τη μείωση των εξαγωγών της Σ. Αραβίας στις ΗΠΑ

Υπό πίεση οι τιμές του πετρελαίου παρά τη μείωση των εξαγωγών της Σ. Αραβίας στις ΗΠΑ
Περί τις 09:15 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 17 σεντς ή 0,34% στα 50,73 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν μερικώς σήμερα (24/3) το πρωί, παίρνοντας ώθηση από τη μείωση των εξαγωγών της Σαουδικής Αραβίας προς τις ΗΠΑ, ωστόσο συνολικά οι αγορές παραμένουν υπό πίεση λόγω των παγκόσμιων αποθεμάτων.
Περί τις 09:15 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 17 σεντς ή 0,34% στα 50,73 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται 20 σεντς ή 0,42% στα 47,90 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, η ώθηση αυτή στις τιμές του «μαύρου χρυσού» προήλθε από τα στοιχεία της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τα οποία μείωσε τις εξαγωγές της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά περίπου 300.000 βαρέλια την ημέρα μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.
Την ίδια ώρα πάντως, τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και όσα συμπράττουν μαζί τους για την μείωση της παραγωγής, έχουν να αντιμετωπίσουν την ολοένα αυξανόμενη δραστηριότητα των παραγωγών σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν αυξήσει την παραγωγή της χώρας κατά περίπου 8% από τα μέσα του 2016 μέχρι σήμερα στα 9,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Την ίδια ώρα όμως που η Σαουδική Αραβία μειώνει τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ, τα στοιχεία της Thomson Reuters Eikon δείχνουν, ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του ΟΠΕΚ στην Ασία, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια και ταχύτερα αναπτυσσόμενη ήπειρο στον κόσμο, ανήλθαν σε 17,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι στιγμής το Μάρτιο, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, όταν ξεκίνησε επίσημα η μείωση της παραγωγής.
Αναλυτές και έμποροι της αγοράς υποστηρίζουν, ότι αν ο ΟΠΕΚ δεν επεκτείνει τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πέραν του Ιουνίου του 2017, υπάρχει κίνδυνος οι τιμές του πετρελαίου να πέσουν περαιτέρω.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης