Τελευταία Νέα
Commodities

Σε χαμηλό 4 μηνών οι τιμές του πετρελαίου λόγω πιθανής αύξησης αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Σε χαμηλό 4 μηνών οι τιμές του πετρελαίου λόγω πιθανής αύξησης αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Περί τις 09:10 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρεί 27 σεντς ή 0,53% στα 50,69 δολάρια το βαρέλι.
Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (22/3) η πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες κυμαίνονται σε χαμηλό 4 μηνών, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν τον «μαύρο χρυσό» μετά την έκθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας του American Petroleum Institute της βιομηχανίας πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυξήθηκαν.
Περί τις 09:10 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρεί 27 σεντς ή 0,53% στα 50,69 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί 29 σεντς ή 0,60% στα 47,95 δολάρια το βαρέλι.
Ειδικότερα, το Ινστιτούτο της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου αναφέρει στην έκθεσή του, ότι τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ πιθανό να αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου.
Οι παράγοντες της αγοράς προβλέπουν μεγαλύτερη «βουτιά» των τιμών αργότερα σήμερα, εάν η έκθεση του API επιβεβαιωθεί από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ.
Παράλληλα, αναλυτές υποστηρίζουν, ότι υπάρχουν ενδείξεις, πως ορισμένα μέλη του ΟΠΕκ δίνουν πλαστά στοιχεία για τη μείωση της παραγωγής τους, με την Σαουδική Αραβία να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών.
Την ίδια ώρα, η απροθυμία που δείχνει η Ρωσία για ενδεχόμενη επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ πέραν του Ιουνίου, εγείρει ανησυχίες στις αγορές.
Ακόμη και με την ισχύουσα συμφωνία, η Ρωσία φαίνεται να μην τηρεί τις δεσμέυσεις της, αφού σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass, η παραγωγή της χώρας είχε μειωθεί κατά μέσο όρο έως τις 19 Μαρτίου κατά 161.000 βαρέλια την ημέρα, έναντι 300.000 βαρελιών την ημέρα που θα έπρεπε να μειωθεί βάσει της συμφωνίας.
Ένα άλλο στοιχείο που περιμένουν εναγωνίως οι αγορές, είναι η δημοσιοποίηση των στοιχείων αύριο Πέμπτη (23/3) για την ζήτηση και τις εισαγωγές πετρελαίου στην Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης