Τελευταία Νέα
Commodities

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου παραμένοντας όμως κοντά σε χαμηλό 4 μηνών

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου παραμένοντας όμως κοντά σε χαμηλό 4 μηνών
Περί τις 09:10 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 32 σεντς ή 0,62% στα 51,94 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν σήμερα (21/3) μετά τις χθεσινές απώλειες, αλλά εξακολουθούν να κινούνται κοντά σε χαμηλά 4 μηνών, εξαιτίας των υψηλών αποθεμάτων και της επιτάχυνσης της παραγωγής στις ΗΠΑ.
Περί τις 09:10 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 32 σεντς ή 0,62% στα 51,94 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται κατά 27 σεντς ή 0,55% στα 49,18 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 10% από τις αρχές του 2017 εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου και των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, που έχουν σχεδόν αφανίσει όλα τα κέρδη που αποκόμισε η αγορά από την συμφωνία του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία και άλλες 10 ανεξάρτητες πετρελαιοπαραγωγές χώρες για μείωση της συνολικής παραγωγής κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η προοπτική μιας ακόμα υπερπροσφοράς πετρελαίου στην αγορά απομάκρυνε τους επενδυτές.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Μαρτίου 2017, οι κερδοσκοπικές θέσεις short των hedge funds στο WTI μελλοντικής εκπλήρωσης σχεδόν διπλασιάστηκε σε 128.947 συμβάσεις, με βάση τα στοιχεία από την Commodity Futures Trading Commission των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, η S & P Global Platts αναφέρει, ότι αναμένει πως τα στοιχεία για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου 2017 θα δείξουν αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά άλλα 2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters αύξηση παραγωγής σημειώνεται και στη Λιβύη, όπου η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) φέρεται να είπε, ότι είναι έτοιμη να επαναλάβει τις αποστολές φορτίων πετρελαίου από δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης