Commodities

Έντονες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου - Στα 53 δολάρια κινείται το αργό

Έντονες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου - Στα 53 δολάρια κινείται το αργό
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 53,12 δολάρια με πτώση 0,15% και το brent στα 55,89 δολάρια με απώλειες 0,21%.
Με έντονες διακυμάνσεις, κινούμενες μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου διαπραγματεύθηκαν  σήμερα Τρίτη 7/2/2017 οι τιμές του πετρελαίου δίνοντας ακόμη και κέρδη μετά τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας που άφησαν αντιφατικά μηνύματα σχετικά με τη μελλοντική μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ.
Η αγορά επίσης ενισχύθηκε από τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν για την ένατη συνεχή εβδομαδιαία αύξηση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 53,12 δολάρια με πτώση 0,15% και το brent στα 55,89 δολάρια με απώλειες 0,21%.
Στο συνέδριο CERAWeek στο Χιούστον, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih δήλωσε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ με τρίτες χώρες για περιορισμό της παραγωγής και ενίσχυση των τιμών οδήγησε σε βελτίωση του  εφοδιασμού της αγοράς πετρελαίου και της ζήτησης.
Αλλά ο Khalid δήλωσε ( διαβάστε τις δηλώσεις εδώ )ότι αυτό συνέβη μόνο και μόνο επειδή η Σαουδική Αραβία προχώρησε σε περικοπές μεγαλύτερες από  ό, τι υποσχέθηκε, φέρνοντας παραγωγή της κάτω από 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (BPD).
Ο ΟΠΕΚ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου τον Μάιο, όταν θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης των περικοπών στην παραγωγή.
Το brent υποχώρησε 13 σεντς στα 55,88 $ το βαρέλι, στις  14:33 ET (1933 GMT).
Στις ΗΠΑ  το West Texas Intermediate αργού υποχώρησε 6 σεντς, φθάνοντας στα $ 53,14. Και τα δύο σημεία αναφοράς διαπραγματεύθηκαν  σε αρνητικό και θετικό έδαφος.

Νωρίτερα το worldenergynews.gr κατέγραφε:


Σε θετικό πρόσημο και μάλιστα με σημαντική διαφοροποίηση από το πρωί σήμερα (7/3) πέρασαν το απόγευμα οι τιμές του πετρελαίου, με τις αγορές να τελούν εν συγχύσει ελλείψει στοιχείων που να δίνουν μία σαφή κατεύθυνση στους επενδυτές.
Έτσι από οριακές απώλειες της τάξης του 0,15%-0,20% που κατέγραφαν σήμερα το πρωί οι τιμές του πετρελαίου, το απόγευμα σημειώνουν άνοδο πάνω από 0,70%, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο καινούργιο δεδομένο.
Έτσι, περί τις 16:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 40 σεντς ή 0,71% στα 56,41 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται κατά 39 σεντς ή 0,73% στα 53,59 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τιμές του πετρελαίου έχουν σταθεροποιηθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου σε ένα εύρος διακύμανσης της τάξης των 3 δολαρίων, μέσα στο οποίο κινούνται ανοδικά ή καθοδικά ανάλογα με την μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ ή την αύξηση παραγωγής και αποθεμάτων στις ΗΠΑ αντίστοιχα.
Ωστόσο, ελλείψει σαφών στοιχείων την προκειμένη στιγμή, οι παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την αύξηση των τιμών κυρίως στον διπλασιασμό των κερδοσκοπικών τοποθετήσεων επενδυτικών εταιρειών σε θέση long από την επίτευξη της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής και μετά.
Οι επενδυτές περιμένουν για τα νέα δεδομένα σχετικά με την παραγωγή και τα αποθέματα πετρελαίου αργότερα εντός της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων εισαγωγών και εξαγωγών από την Κίνα αύριο Τετάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης