Commodities

Τιμές μεταξύ 55-59 δολαρίων το βαρέλι προβλέπει για το πετρέλαιο το 2017 η Goldman Sachs

Τιμές μεταξύ 55-59 δολαρίων το βαρέλι προβλέπει για το πετρέλαιο το 2017 η Goldman Sachs
Επισημαίνει ότι με εκτιμώμενη ανάπτυξη 4% παγκοσμίως, η ζήτηση θα ξεπεράσει κατ’ ελάχιστον την προσφορά το δ΄ τρίμηνο του 2017.
Σε εύρος μεταξύ 55 και 59 δολαρίων το βαρέλι εκτιμά ότι θα κυμανθούν οι τιμές του πετρελαίου το 2017 η Goldman Sachs.
Σε έκθεσή της η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, προβλέπει ότι θα υπάρξει εξισορρόπηση της αγοράς κατά την διάρκεια του έτους.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι με εκτιμώμενη ανάπτυξη 4% παγκοσμίως, η ζήτηση θα ξεπεράσει κατ’ ελάχιστον την προσφορά το δ΄ τρίμηνο του 2017.
Αυτό όπως επισημαίνει, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί στα ανέλπιστα καλά επίπεδα συμμόρφωσης στη μείωση της παραγωγής από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία.

Γράφημα με την εξέλιξη της παγκόσμιας ζήτησης και προσφοράς πετρελαίου με τις προβλέψεις τις GS για το 2017


Εκτιμά, ότι τα αυξημένα αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν προκαλέσει ανησυχία στις αγορές, θα μειωθούν μετά τον Μάρτιο του 2017, όταν θα μειωθούν οι αυξημένες λόγω παρατεταμένου χειμώνα εισαγωγές, κυρίως από τη Σαουδική Αραβία.
Για το λόγο αυτό, σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ που αγγίζει το 93%, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά, ότι οι τιμές του πετρελαίου θα φθάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 59 δολάρια το βαρέλι κατά το β΄ τρίμηνο του 2017.
Ωστόσο, κατά το β΄ εξάμηνο του 2017 και εφόσον δεν παραταθεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ, εκτιμά ότι σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο οι τιμές θα φθάσουν κατά μέσο όρο τα 57 δολάρια το βαρέλι.
Σε αναφορά σε κερδοσκοπικές κινήσεις στην αγορά με τοποθετήσεις «long» που παρατηρούνται από τον Νοέμβριο του 2016 και μετά, εκτιμά ότι δεν θα διαρκέσουν πολύ.
Όπως αναφέρει, η αύξηση των τιμών δεν θα είναι τόσο μεγάλη, όσο προσδοκούν οι κερδοσκόποι, αφενός λόγω της αύξησης της παραγωγής σε ΗΠΑ, Βραζιλία και Καζακστάν και αφετέρου λόγω του ότι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί θα αναγκαστούν να διατηρήσουν χαμηλά τις τιμές, προκειμένου να κρατήσουν τα μερίδιά τους στην αγορά.

Η πρόβλεψη της Goldman Sachs για την εξέλιξη των τιμών το 2017


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης