Τελευταία Νέα
Commodities

Πτώση των τιμών του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών για Κίνα και Ρωσία

Πτώση των τιμών του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών για Κίνα και Ρωσία
Περί τις 09:10 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρεί 41 σεντς ή 0,73% στα 55,49 δολάρια το βαρέλι.
Υποχωρούν περαιτέρω σήμερα (6/3) οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών, ότι οι χαμηλότεροι στόχοι ανάπτυξης της Κίνας θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου στην μεγαλύτερη αγορά του.
Επίσης, συνεχίζεται η ανησυχία στις αγορές για τη συμμόρφωση της Ρωσίας με την συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Έτσι, περί τις 09:10 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρεί 41 σεντς ή 0,73% στα 55,49 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί 44 σεντς ή 0,83% στα 52,89 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ανησυχία στην αγορά προκάλεσε ο στόχος που έθεσε ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Keqiang χθες Κυριακή, θέτοντας ως στόχο για ανάπτυξη περίπου 6,5% το 2017, στόχος χαμηλότερος από την ανάπτυξη κατά 6,7% που σημειώθηκε το 2016.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα έδειξαν, ότι τον Φεβρουάριο η παραγωγή πετρελαίου παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιανουάριο τα 11,11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ενισχύοντας τις αμφιβολίες σχετικά με τις ενέργειες της Ρωσίας για τη μείωση της παραγωγής, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ.
Όλα αυτά την ώρα που το δολάριο εξασθενεί, μετά την ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Yellen, η οποία είπε ότι θα προτείνει μια αύξηση των επιτοκίων στις 15 Μαρτίου, κάτι που ευνοεί τις αγορές πετρελαίου για όσους επενδύουν στο «μαύρο χρυσό» σε άλλο νόμισμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης