Τελευταία Νέα
Commodities

Η ThyssenKrupp εξετάζει την απόσχιση σε νέα εταιρεία των επιχειρήσεων σιδήρου και χάλυβα

Η ThyssenKrupp εξετάζει την απόσχιση σε νέα εταιρεία των επιχειρήσεων σιδήρου και χάλυβα
Η Γερμανική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο ίδρυσης θυγατρικής για τις δραστηριότητες σιδήρου και χάλυβα, εάν ναυαγήσει η συγχώνευση με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της Ινδικής Tata Group.
Η Γερμανική Thyssenkrupp εξετάζει το ενδεχόμενο της διάσπασης των ευρωπαϊκών της επιχειρήσεων σιδήρου και χάλυβα σε μια νέα, ξεχωριστή εταιρεία, που θα μπορούσε να επιβιώσει μόνη της, αν αποτύχει η εξεταζόμενη συγχώνευση με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της Ινδικής Tata Steel, σύμφωνα με σημερινό (3/3) δημοσίευμα της Γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας WirtschftsWoche.
Το δημοσίευμα το οποίο δεν αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του, σημειώνει ότι η συγχώνευση αποτελεί ακόμα την προτιμώμενη επιλογή, αλλά επισημαίνει ότι η πίεση των επενδυτών θα μπορούσε να αναγκάσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Γερμανικής εταιρείας Heinrich Hiesinger να εξετάσει μια εναλλακτική λύση.
Η ThyssenKrupp και η Tata Group συζητούν πάνω από ένα χρόνο σχετικά με τη συγχώνευση των ευρωπαϊκών μονάδων τους χάλυβα, με στόχο να μειώσουν το κόστος και την πλεονάζουσα παραγωγική τους ικανότητα, αλλά το σχέδιο περιπλέκεται σύμφωνα με το δημοσίευμα από το τεράστιο έλλειμμα του συνταξιοδοτικού ταμείου της Tata στη Βρετανία.
Ο Hiesinger δήλωσε σε ετήσια συνεδρίαση των μετόχων του Γερμανικού βιομηχανικού ομίλου στις 27 Ιανουαρίου 2017, ότι η ThyssenKrupp δεν πιεστεί να επισπεύσει την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Tata, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κανένα “Σχέδιο Β” για τις επιχείρηση σιδήρου και χάλυβα.
Ο ίδιος είπε στις 23 Φεβρουαρίου 2017 στην Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει και μόνη της, εάν είναι απαραίτητο, αλλά θα προτιμούσε την ενοποίηση.
Είπε επίσης, ότι Thyssenkrupp θα παραμείνει ιδιοκτήτης της επιχείρησης χάλυβα σε κάθε σενάριο συγχώνευσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης