Τελευταία Νέα
Commodities

Διατηρούν τη δυναμική τους οι τιμές του πετρελαίου παρά την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ

Διατηρούν τη δυναμική τους οι τιμές του πετρελαίου παρά την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ
Περί τις 9:16 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά 1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,40 δολάρια το βαρέλι..
Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε για ακόμα μία μέρα το πετρέλαιο σήμερα Πέμπτη (23/2), με τον "μαύρο χρυσό" να διατηρεί τη δυναμική του παρά τη μάχη που επικρατεί ανάμεσα στη μείωση παραγωγής του ΟΠΕΚ και την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.
Περί τις 9:16 π.μ. ώρα Ελλάδας το Brent ενισχύεται κατά 1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,40 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό (WTI) καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,01% στα 54,13 δολάρια το βαρέλι.
Μέχρι στιγμής η συμφωνία του ΟΠΕΚ φαίνεται ότι έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, με τα στελέχη του Οργανισμού να εκφράζουν την πεποίθηση ότι μέσα στο επόμενο διάστημα η συμφωνία θα έχει υλοποιηθεί πλήρως.
Ωστόσο, η σταθερή άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ συντηρούν το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς που ταλαιπωρεί την ενεργειακή αγορά τους τελευταίους μήνες.
Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Wall Street Journal εκτιμούν ότι, για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια, κάτι που μέχρι στιγμής ωστόσο το Αμερινακινό Ινστιτούτο Πετρελαίου έχει διαψεύσει μέσω των στοιχείων του, που κάνουν λόγο για πτώση των αποθεμάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα από τη Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το πετρέλαιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης