Τελευταία Νέα
Commodities

Επιστρέφουν τα private equities στις μεταλλουργίες μετά από πτώση 45% το 2016

Επιστρέφουν τα private equities στις μεταλλουργίες μετά από πτώση 45% το 2016
Ενώ ο αριθμός και η συνολική αξία των συναλλαγών μειώθηκαν το 2016, το μέσο ύψος των συναλλαγών αυξήθηκε και κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί περαιτέρω.
Οι ιδιωτικές επενδύσεις στον μεταλλευτικό κλάδο δείχνουν σημάδια ανάκαμψης μετά την κατακόρυφη μείωση κατά 45% το 2016, καθώς αυξάνονται οι επιτεύξεις συμφωνιών σύμφωνα με το Βρετανικό δικηγορικό γραφείο Berwin Leighton Paisner, την οποία επικαλείται το Bloomberg.
Κατά την τελευταία δεκαετία οι ιδιωτικές επενδύσεις στον μεταλλευτικό κλάδο αυξήθηκαν, καθώς οι αποτιμήσεις των μετοχών έπεσαν και η πτώση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων ανάγκασε τους παραγωγούς να αναζητήσουν αγοραστές για τα λιγότερο κερδοφόρα ορυχεία και χυτήρια.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου για θέματα μεταλλείων, Αλεξάντερ Κίπιν, ενώ ο αριθμός και η συνολική αξία των συναλλαγών μειώθηκαν το 2016, το μέσο ύψος των συναλλαγών αυξήθηκε και κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί περαιτέρω.
Ενδεικτικά, η Appian Capital Advisory LLP η οποία δημιούργησε ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 375 εκατομμυρίων δολαρίων σε φυσικούς πόρους το 2014, έχει κάνει πέντε επενδύσεις κατά τους τελευταίους 24 μήνες και σχεδιάζει να αναπτύξει το μεγαλύτερο μέρος του υπολοίπου επενδυτικού σχεδίου της μέσα σε 2 χρόνια, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό, πόσα σχεδιάζει να επενδύσει σε αυτό το διάστημα.
Την ίδια ώρα, οι τιμές του χρυσού και του χαλκού σημείωσαν αυξήσεις, που είχαν να καταγράψουν από το 2012, ενώ οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα έχουν αυξηθεί περισσότερο από 70% κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης