Commodities

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή άνθρακα για 6 μήνες το 2017

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή άνθρακα για 6 μήνες το 2017
Η είδηση προκάλεσε εκτίναξη της αξίας των μετοχών των εταιρειών εξόρυξης άνθρακα της χώρας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αλλά και τις τιμές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
Η Κίνα, ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο, εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει τους περιορισμούς στην παραγωγή, προκειμένου να μειωθεί το πλεόνασμα αποθεμάτων, που προκλήθηκε μετά τη χαλάρωση των ορίων παραγωγής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Η είδηση αυτή προκάλεσε εκτίναξη της αξίας των μετοχών των εταιρειών εξόρυξης άνθρακα της χώρας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αλλά και τις τιμές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
Η μετοχή της China Shenhua Energy Co, του μεγαλύτερου παραγωγού άνθρακα της χώρας, αυξήθηκε σήμερα (15/2) κατά 3,1% στα 2,16 δολάρια.
Η μετοχή της China Coal Energy Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης παραγωγού της χώρας αυξήθηκε κατά 3,7% στα 0,55 δολάρια.
Οι μετοχές και των δύο εταιρειών ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης θερμικού άνθρακα που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Zhengzhou, αυξήθηκαν κατά 0,7% στα 77,64 δολάρια ο τόνος κατά το κλείσιμο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης άνθρακα οπτανθρακοποίησης που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Dalian υποχώρησαν 0,9% στα 176,11 δολάρια ο τόνος, ενώ νωρίτερα είχαν καταγράψει άνοδο κατά 0,5%.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) οι περιορισμοί εξόρυξης που επέβαλε το 2016 η κυβέρνηση του Προέδρου Xi Jinping, οδήγησαν σε μία μείωση της παραγωγής κατά 9,4% και αύξησης των τιμών κατά 73%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης