Commodities

Goldman Sachs: Προς εξισορρόπηση η αγορά πετρελαίου παρά την αύξηση αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Goldman Sachs: Προς εξισορρόπηση η αγορά πετρελαίου παρά την αύξηση αποθεμάτων στις ΗΠΑ
H Goldman εκτιμά ότι τα αυξημένα αποθέματα στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν τις εκτιμήσεις της για σταδιακή υποχώρηση των αποθεμάτων πετρελαίου
«Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάλυσή της για την αγορά πετρελαίου, η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι οδεύει προς εξισορρόπηση.
Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο όλων των εποχών.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Goldman, η αύξηση αυτή οφείλεται στις εισαγωγές.
Δεδομένης της υψηλής συμμόρφωσης των χωρών - παραγωγών πετρελαίου στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, το κανάλι των εισαγωγών αναμένεται να αντιστραφεί από τον Μάρτιο και μετά.






Ως εκ τούτου, η Goldman εκτιμά ότι τα αυξημένα αποθέματα στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν τις εκτιμήσεις της για σταδιακή υποχώρηση των αποθεμάτων πετρελαίου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, σε μακροοικονομικό επίπεδο, το momentum της ισχυρής ανάπτυξης συνεχίζεται και το 2017, καθώς οι παγκόσμιοι δείκτες για τη μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκαν τον Ιανουάριο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.
Τα στοιχεία αυτά προκαλούν ανοδικό ρίσκο στην εκτίμηση για ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2017 και ενδεχομένως να επιταχύνουν το rebalancing της αγοράς πετρελαίου.





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης