Commodities

Οριακή άνοδος των τιμών του πετρελαίου μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες

Οριακή άνοδος των τιμών του πετρελαίου μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες
Περί τις 09:10 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent αυξάνεται 9 σεντς ή 0,16% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στα 55,81 δολάρια το βαρέλι.
Ελαφρά άνοδο σημειώνουν προς το παρόν σήμερα (7/2) οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να περιμένουν με ανυπομονησία τα δεδομένα της παραγωγής και των αποθεμάτων από τον ΟΠΕΚ.
Περί τις 09:10 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent αυξάνεται 9 σεντς ή 0,16% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στα 55,81 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) αυξάνεται 8 σεντς ή 0,15% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στα 53,09 δολάρια το βαρέλι.
Χθες Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες στη διάρκεια μιας ημέρας από τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς μετά από μία διαρκή πτώση, το δολάριο άρχισε να ενισχύεται, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν αρνητικά οι επενδυτές.
Παρά τις διακυμάνσεις όμως που παρουσιάζουν οι τιμές το τελευταίο διάστημα με μεγάλες αυξήσεις και μεγάλες μειώσεις, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της αγοράς, εξακολουθούν να είναι στο διπλάσιο ύψος απ’ ό, τι ένα χρόνο πριν.
Οι περισσότεροι επενδυτές πάντως πιστεύουν, ότι οι τιμές θα ανέβουν, καθώς βλέπουν ότι γίνεται μια προσπάθεια να τηρηθεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής από τις χώρες που την υπέγραψαν.
Πολλοί επενδυτές παρακολουθούν επίσης την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν μετά την πραγματοποίηση δοκιμαστικής εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ και η ενδεχόμενη άσκηση πιέσεων της Ουάσιγκτον σε άλλες χώρες είτε να σταματήσουν, είτε να μειώσουν τις αγορές ιρανικού πετρελαίου, θα συμβάλει σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς υπέρ της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, καθώς το Ιράν έχει εξαιρεθεί από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και έχει αυξήσει την παραγωγή του.
Την ίδια ώρα, η S & P Global Platts εκτιμά ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου.
Η ίδια ετυαιρεία επισημαίνει επίσης και το γεγονός, ότι οι εξέδρες άντλησης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 61 στη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης