Τελευταία Νέα
Commodities

Πως θα επηρεάσει η ενεργειακή πολιτική του Trump την αγορά πετρελαίου

Πως θα επηρεάσει η ενεργειακή πολιτική του Trump την αγορά πετρελαίου
Oι τιμές του πετρελαίου Brent θα διαμορφωθούν στα 54-55 δολ. το βαρέλι στο α΄τρίμηνο του 2017, ενώ θα κινηθούν προς τα 60 δολ. έως τα τέλη του έτους
Μπορεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump να υποσχέθηκε την τόνωση της αγοράς ορυκτών καυσίμων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ωστόσο η πραγματική επίδραση της ενεργειακής του πολιτικής βραχυπρόθεσμα θα είναι περιορισμένη.
Αυτή είναι η εκτίμηση του ιδρυτής και προέδρου της FGE, Fereidun Fesharaki, όπως μεταδίδει το CNBC.
Όπως εξηγεί, το άνοιγμα περιβαλλοντικά ευαίσθητων τομέων, τις οποίες ο πρόεδρος Obama κρατούσε κλειστές, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής συμβατικών καυσίμων κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα ή και περισσότερο.
Ωστόσο αυτή η αλλαγή θα απαιτήσει πολύ χρόνο, ενδεχομένως πέντε έως επτά χρόνια, οπότε βραχυπρόθεσμα δεν θα υπάρξει καμία επίδραση στην αγορά ενέργειας από τις πολιτικές του Donald Trump, σημειώνει ο σύμβουλος ενέργειας.
Η βιομηχανία ορυκτών είναι πιθανό να ωφεληθεί από τις φορολογικές ελαφρύνσεις.
Ειδικότερα, το ενδεχόμενο επιβολής συνοριακού φόρου έως 20% στις εισαγωγές, συμπεριλαμβανομένου και του αργού πετρελαίου, είναι πιθανό να ενισχύσει τους εγχώριους παραγωγούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Fereidun Fesharaki.
Ο πρόεδρος της FGE προειδοποιεί ότι εάν οι τιμές ξεπεράσουν τα 60 δολ. το βαρέλι, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, επίπεδο το οποίο δεν θα μπορέσει να απορροφήσει η αγορά.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, οι τιμές του πετρελαίου Brent θα διαμορφωθούν στα 54-55 δολ. το βαρέλι στο α΄τρίμηνο του 2017, ενώ θα κινηθούν προς τα 60 δολ. έως τα τέλη του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης