Τελευταία Νέα
Commodities

ΒΡ: Οι κρατικές πολιτικές κατά του άνθρακα ενισχύουν το μερίδιο χρήσης του φυσικού αερίου

ΒΡ: Οι κρατικές πολιτικές κατά του άνθρακα ενισχύουν το μερίδιο χρήσης του φυσικού αερίου
Ο πρόεδρος του ΔΣ της Gazprom, Viktor Zubkov, είπε ότι η χρήση του φυσικού αερίου θα ξεπεράσει τον άνθρακα και θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε κατανάλωση πόρος ενέργειας μέχρι το 2030.
Η χρήση φυσικού αερίου αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το μερίδιο του πετρελαίου και του άνθρακα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Βρετανικού ενεργειακού κολοσσού BP για την παγκόσμια ενεργειακή προοπτική.
Σύμφωνα με την BP, η αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου έναντι του άνθρακα οφείλεται εν μέρει στη βοήθεια που δέχεται από τις κυβερνητικές πολιτικές, που ενθαρρύνουν την εγκατάλειψη του άνθρακα ως πηγή ενέργειας και την υποστήριξη της ανάπτυξης του φυσικού αερίου ως πιο φιλικής πηγής ενέργειας προς το περιβάλλον.
Σημειώνει ωστόσο, ότι αυτή μπορεί να αντιστραφεί, αν μειωθεί η κρατική υποστήριξη στην χρήση φυσικού αερίου.
Αναφέρει μάλιστα ως παράδειγμα την Κίνα, στην οποία ναι μεν το μερίδιο του άνθρακα στο σύνολο του ενεργειακού τομέα της χώρας βρίσκεται σε ύφεση, αλλά όπως επισημαίνει, αυτή η ύφεση επιβραδύνεται.
Επισημαίνει ακόμη, ότι η τάση αυτή της μείωσης της κρατικής υποστήριξης στη χρήση φυσικού αερίου έναντι του άνθρακα είναι εμφανής στον ασιατικό γίγαντα, όπου το μερίδιο του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα της χώρας καταγράφει μία μικρή μόνο αύξηση, σε αντίθεση με τον διπλασιασμό του που παρατηρείται σε άλλες χώρες».
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα εξάλλου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom, Viktor Zubkov, είπε ότι η χρήση του φυσικού αερίου θα ξεπεράσει τον άνθρακα και θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε κατανάλωση πόρος ενέργειας μέχρι το 2030.
Είχε επισημάνει ωστόσο, ότι η μεταβλητότητα των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, θα μπορούσε να προκαλέσει εμπόδια σε αυτή την εξέλιξη.

Αρχική δημοσίευση: 27/01/2017 10:40

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης