Commodities

Goldman Sachs: Σημαντικές οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης μείωσης της παραγωγής αλουμινίου από την Κίνα

tags :
Goldman Sachs: Σημαντικές οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης μείωσης της παραγωγής αλουμινίου από την Κίνα
Oι τιμές εκτιμάται ότι θα κινηθούν στα 1,700- 1,750 δολάρια / τόνο προς το παρόν και πιο κοντά σε 1,600-1,650 δολάρια / t σε 12 μήνες
Σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά θα έχει μια μείωση της παραγωγής αλουμινίου από την Κίνα εκτιμά σε έκθεσης της η Goldman Sachs.
Tοπικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης (π.χ., CRU) ανέφεραν πρόσφατα ότι η Κίνα θα μπορούσε να κλείσει το 30% της χωρητικότητας τήξης αλουμινίου στις επαρχίες Χενάν, Σαντόνγκ και Shanxi, λόγω περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Οι αναφερόμενες περικοπές αντιπροσωπεύουν δυναμικότητα ίση με το 11% της παραγωγικής ικανότητας της Κίνας και το 6% της παγκόσμιας χωρητικότητας.
Μια μείωση κατά  30% της παραγωγικής ικανότητας  εκτιμάται ότι  θα οδηγήσει σε απώλειες τουλάχιστον c.2.5mt της ετήσιας παραγωγής, πιθανόν μετατοπίζοντας την παγκόσμια αγορά αλουμινίου το 2017  από πρόβλεψη μιας ισορροπημένης αγοράς σε έλλειμμα της (Γ.2.5% 4% της κατανάλωσης 2017E).
Σε περίπτωση που η κίνηση στην αγορά του αλουμινίου είναι έλλειμμα  c.2.5mt σε παγκόσμιο επίπεδο,  σύμφωνα  με την Goldman Sachs αναμένεται ότι οι τιμές θα κινηθούν σημαντικά πάνω από το οριακό κόστος (στην Κίνα αυτό είναι $ 1,700- $ 1,750 / τόνο προς το παρόν, και πιο κοντά σε $ 1,600-1,650 / t σε 12 μήνες ), προκειμένου να δοθούν κίνητρα για μια απάντηση στην προσφορά.
Η τελευταία φορά που η παγκόσμια αγορά  είδε περιορισμένα επίπεδα παραγωγής  (αν και τρέχει ένα πολύ μικρότερο ετήσιο παγκόσμιο έλλειμμα από 1 .5-2.5mt) ήταν κατά τα μέσα του 2011 έως τα μέσα του 2014, όταν τα περιθώρια ήταν 15% 17%.
Συνολικά,  σύμφωνα με την Goldman Sachs ενώ η βασική προοπτική παραμένει συγκρατημένα bearish σχετικά με τις τιμές αλουμινίου, σε αυτό το στάδιο, με πρόβλεψη μιας ισορροπημένης παγκόσμιας αγοράς υπάρχουν κίνδυνοι που περιβάλλουν τις προβλέψεις.
Καταλύτες για περαιτέρω ράλι στην τρέχουσα τιμή θα είναι σαφέστερη απόδειξη της δράσης της κινεζικής κυβέρνησης για περικοπές εφοδιασμού.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατήγγειλε πρόσφατα στον ΠΟΕ την Κίνα για  επιδότηση της παραγωγής αλουμινίου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα εισαγωγικούς δασμούς στις κινεζικές εξαγωγές, εφόσον η Κίνα αρνείται να συζητήσει ή να θεσπίσει μέτρα
Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα πιθανής προσαρμογής της προσφοράς από την Κίνα, τουλάχιστον στο περιθώριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης