Commodities

Σε υψηλά 2 μηνών ο χρυσός – Έσπασε το φράγμα των 1.200 δολαρίων

Σε υψηλά 2 μηνών ο χρυσός – Έσπασε το φράγμα των 1.200 δολαρίων
Στην ώθηση της τιμής συνέβαλε η ασάφεια του Trump σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθήσει «βυθίζοντας» το δολάριο.
Στα υψηλότερα επίπεδα των 2 τελευταίων μηνών βρέθηκε σήμερα (12/1) η τιμή του χρυσού, σπάζοντας το φράγμα των 1.200 δολαρίων η ουγγιά.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δέχεται ώθηση από την πτώση του δολαρίου μετά την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές του Donald Trump, όπου ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος δεν παρείχε ξεκάθαρες λεπτομέρειες αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθήσει.
Συγκεκριμένα, περί τις 11:15 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κινείται ανοδικά κατά 0,64% στα 1.204,25 δολάρια η ουγγιά.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, ο νέος αμερικανός Πρόεδρος παρείχε ελάχιστες λεπτομέρειες αναφορικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τις δαπάνες στον τομέα των υποδομών, γεγονός που επιστρέφει την ανασφάλεια στις τάξεις των επενδυτών.
Η εν λόγω εξέλιξη είχε αρνητική επίδραση στο δολάριο, το οποίο εμφανίζεται αποδυναμωμένο κατά 0,84% έναντι του ιαπωνικού γιεν, καθώς και κατά 0,49% έναντι του ευρώ, γεγονός που βοήθησε στην άνοδο του χρυσού.
Πλέον, το πολύτιμο μέταλλο φαίνεται να διατηρεί τη δυναμική που είχε από τα τέλη του προηγούμενου έτους, καθώς παραμένει ένα ασφαλές καταφύγιο στις τάξεις των επενδυτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης