Commodities

Στα 60-65 δολ. μεσοπρόθεσμα το Brent σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Φυσικών Πόρων

Στα 60-65 δολ. μεσοπρόθεσμα το Brent σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Φυσικών Πόρων
Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ακόμη, ότι το 2016 ανακαλύφθηκαν στην ρωσική επικράτεια συνολικά 40 πεδία υδρογονανθράκων.
Η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου θα εξισορροπήσει την παγκόσμια αγορά και θα ωθήσει μεσοπρόθεσμα την τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent στα 60-65 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε σήμερα (11/1) ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ρωσίας Sergey Donskoi.
Όπως είπε «η συμφωνία θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς, καθώς δεν θα υπάρξουν επιπλέον προμήθειες πετρελαίου για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ η αύξηση της ζήτησης θα αντισταθμίσει το υπάρχον πλεόνασμα των 1-1,5 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα».
Σύμφωνα με τον υπουργό Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ρωσίας «η μείωση της παραγωγής θα ωθήσει την τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι και ίσως μεσοπρόθεσμα τα 60-65 δολάρια το βαρέλι την περίοδο 2017-2018».
Ο Donskoi πρόσθεσε, ότι «οι πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου κατά 2,7% το α΄ εξάμηνο του 2017».

Νέα κοιτάσματα υδρογονανθράκων

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ακόμη, ότι το 2016 ανακαλύφθηκαν στην ρωσική επικράτεια συνολικά 40 πεδία υδρογονανθράκων.
Όπως είπε, σύμφωνα με τις εκτιμώμενες προοπτικές του υπουργείου, μπορούν να ανακτηθούν αποθέματα 575 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου και 702 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.
Ακόμη είπε, ότι ανακαλύφθηκαν και περίπου 60 κοιτάσματα στερεών ορυκτών, από τα οποία τα περισσότερα είναι κοιτάσματα χρυσού.
Εκτιμάται δε, ότι από τις δημοπρασίες προς εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα μπουν στα δημόσια ταμεία περίπου 765 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλα 107 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να εισρεύσουν από τις δημοπρασίες των κοιτασμάτων στερεών ορυκτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης