Τελευταία Νέα
Commodities

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για Πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για Πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 6,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Οκτωβρίου 2018

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ την Τετάρτη 24/10/2018.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 6,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες αναλυτών για αύξηση 3,7 εκατομμυρίων βαρελιών.
 Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, τα συνολικά αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 422 εκατομμύρια βαρέλια, χωρίς να συμπεριληφθεί το στρατηγικό αποθεματικό της χώρας, το οποίο είναι περίπου 656 εκατομμύρια βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για πτώση 1,9 εκατ. βαρελιών. Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, ήταν επίσης χαμηλότερα, μειωμένα κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια.
Οι τιμές του πετρελαίου ήταν υψηλότερες, καθώς ανακάμπτουν από την απότομη πτώση της Τρίτης.Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν επίσης μειωθεί σε συνδυασμό με την αδυναμία των παγκόσμιων αγορών.
Οι ροές στις μονάδες διύλισης μειώθηκαν κατά 48.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία EIA. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 0,4%, αλλά η συνολική αξιοποίηση παραμένει σε μειωμένο επίπεδο στα 89,2% της παραγωγικής ικανότητας, με μεγάλο μέρος της μείωσης να  προέρχεται από την Κεντρική και Ανατολική Ακτή, όπου η συντήρηση συνεχίζεται.
"Η ανοδική πορεία των διυλιστηρίων σημαίνει ότι η περίοδος συντήρησης διυλιστηρίου αρχίζει να τελειώνει αργά και αρχίζουμε να βλέπουμε τις ενδείξεις", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group
Τα αποθέματα στο κόμβο παράδοσης Cushing, στην  Oklahoma  αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Οι εισαγωγές αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 335.000 βαρέλια ημερησίως.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης