Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman Sachs: Ο χρυσός επανέρχεται στο προσκήνιο - Οι τιμές στόχοι

Goldman Sachs: Ο χρυσός επανέρχεται στο προσκήνιο - Οι τιμές στόχοι

Για το επόμενο 6μηνο η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η τιμή θα διαμορφωθεί  στα 1300 $ / toz και 1325 $ / toz για τους επόμενους 12 μήνες

Στα 1250 δολάρια η ουγγιά ( από 1350 δολ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη)  βλέπει την τιμή του χρυσού το επόμενο τρίμηνο η Goldmann Sachs.
Για το επόμενο 6μηνο η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η τιμή θα διαμορφωθεί  στα 1300 $ / toz ( από $ 1375 / toz προηγουμένως)  και 1325 $ / toz για τους επόμενους 12 μήνες (από $ 1450 / toz).
Σύμφωνα με την Goldmann Sachs φέτος αναμενόταν ότι ο χρυσός θα φτάσει ψηλότερα λόγω της έντονης αύξησης της εξοικονόμησης δολαρίων από τις αναδυόμενες αγορές κάτι το οποίο δεν υλοποιήθηκε.
Παράλληλα ένας συνδυασμός υψηλότερων επιτοκίων, εμπορικών δασμών, κυρώσεων και προβλημάτων χρέους οδήγησε στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών και της πώλησης των νομισμάτων τους, επιδεινώνοντας την αγοραστική δύναμη σε δολάρια και, συνεπώς, τη ζήτηση χρυσού.
Σύμφωνα με την τράπεζα αυτή η μείωση του πλούτου σε δολάρια σε αυτές τις αγορές συνέβαλε στην αδυναμία του χρυσού.
Η πτώση επιδεινώθηκε περαιτέρω από την εκκαθάριση των κερδοσκοπικών θέσεων στις μετοχές Comex και ETF, καθώς η ισχυρή τάση του δολαρίου εξασθένησε τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για το χρυσό.
Ωστόσο υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι τα θεμελιώδη στοιχεία του χρυσού αρχίζουν να αλλάζουν, ενώ το δολάριο χάνει μέρος της δυναμικής του, αυξάνοντας τις  λιανικές αγορές χρυσού από καταναλωτές εκτός Κίνας.




www.woorldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης