Τελευταία Νέα
Commodities

Άνοδος των τιμών του πετρελαίου μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών

Άνοδος των τιμών του πετρελαίου μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών

Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,73 δολ. ανά βαρέλι

Σημαντική άνοδο μεγαλύτερη του 1% καταγράφει σήμερα Παρασκευή (12/10) το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεχόμενο στήριξη από τις ισχυρές εισαγωγές τις Κίνας τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +1,31% στα 81,31 δολ. ανά βαρέλι, με τις εβδομαδιαίες απώλειές του ωστόσο να ανέρχονται μέχρι στιγμής στο -3,6%.

Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,07% στα 71,73 δολ. ανά βαρέλι, με την εβδομαδιαία πτώση του να ανέρχεται στο -3,5%.

Παράλληλα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 6 εκατ. βαρέλια, με την άνοδο να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά μικρότερη σε σύγκριση με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι χθες (11/10) ο ΟΠΕΚ προχώρησε σε τρίτη συνεχόμενη μείωση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση προς το πετρέλαιο το 2019, επικαλούμενος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη οικονομία από τις εμπορικές διαφορές και τις αναδυόμενες αγορές.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης