Άνοδος των τιμών του πετρελαίου μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών

Άνοδος των τιμών του πετρελαίου μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών

Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,73 δολ. ανά βαρέλι

Σημαντική άνοδο μεγαλύτερη του 1% καταγράφει σήμερα Παρασκευή (12/10) το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεχόμενο στήριξη από τις ισχυρές εισαγωγές τις Κίνας τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +1,31% στα 81,31 δολ. ανά βαρέλι, με τις εβδομαδιαίες απώλειές του ωστόσο να ανέρχονται μέχρι στιγμής στο -3,6%.

Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,07% στα 71,73 δολ. ανά βαρέλι, με την εβδομαδιαία πτώση του να ανέρχεται στο -3,5%.

Παράλληλα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 6 εκατ. βαρέλια, με την άνοδο να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά μικρότερη σε σύγκριση με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι χθες (11/10) ο ΟΠΕΚ προχώρησε σε τρίτη συνεχόμενη μείωση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση προς το πετρέλαιο το 2019, επικαλούμενος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη οικονομία από τις εμπορικές διαφορές και τις αναδυόμενες αγορές.

 

 

www.worldenergynews.gr