Συνεχίζονται οι απώλειες στο πετρέλαιο λόγω των ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι απώλειες στο πετρέλαιο λόγω των ΗΠΑ

Στην μείωση των τιμών συντελεί και η δημοσιοποίηση αναφοράς για την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά συνεχίζοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του 1,71% στα 71.92 δολάρια ανά βαρέλι και το brent να σημειώνει πτώση 1.89% στα 81.54 δολάρια.

Στην μείωση των τιμών συντελεί και η δημοσιοποίηση αναφοράς για την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου, ενώ από την άλλη μεριά, ο κυκλώνας Μάικλ πλήττει την Φλόριντα, καθησυχάζοντας τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 9,7 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στα 2,6 εκατ. βαρέλια.


Παράλληλα, τα αποθέματα στο
Cushing της Οκλαχόμα ενισχύθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, με τους επενδυτές να αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.


Αν και αρκετές ενεργειακές εταιρίες στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού έχουν περιορίσει την παραγωγή τους λόγω της καταιγίδας
Michael, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αποτελεί μικρό ποσοστό της συνολικής παραγωγής στις ΗΠΑ.

 

www.worldenergynews.gr