Τελευταία Νέα
Commodities

Έκλεισε το 40% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού λόγω τυφώνα

Έκλεισε το 40% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού λόγω τυφώνα

Οι εταιρείες απενεργοποίησαν την ημερήσια παραγωγή περίπου 670.800 βαρελιών πετρελαίου και 726 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου το μεσημέρι της Τρίτης

Σχεδόν το 40% της ημερήσιας παραγωγής αργού πετρελαίου χάθηκε από τις υπεράκτιες περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού την Τρίτη 9/10/2018, λόγω εκκενώσεων και κλεισίματος των εξέδρων λόγω του τυφώνα τυφώνα Μιχαήλ.
Από τη Δευτέρα, οι παραγωγοί πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Anadarko Petroleum Corp., της BHP Billiton, της BP και της Chevron Corp, έχουν εκκενώσει από  τοπροσωπικό από 75 πλατφόρμες καθώς η καταιγίδα διέσχισε τον κεντρικό κόλπο και αναμένεται την Τετάρτη στο Florida Panhandle.
Οι εταιρείες απενεργοποίησαν την καθημερινή παραγωγή περίπου 670.800 βαρελιών πετρελαίου και 726 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με ρυθμιστή υπεράκτιων του Γραφείου Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Εκτέλεσης (BSEE).
Οι εκκενώσεις επηρέασαν περίπου το 11% των κατεχόμενων πλατφορμών στον Κόλπο, ανέφερε.
Άνοδο σημείωσε σήμερα Τρίτη 9/10/2018 το πετρέλαιο,καθώς υποχώρησαν  περαιτέρω οι εξαγωγές  του Ιράν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Το Brent ενισχύθηκε 1,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 84,83 δολ. ανά βαρέλι, ενώτο αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο  0,7% στα 74,81 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με το Reuters, οι εξαγωγές του Ιράν ανέρχονταν σε 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως την πρώτη εβδομάδα του τρέχοντος μήνα, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι αγοραστές πετρελαίου εξετάζουν και άλλες επιλογές πέραν του ιρανικού αργού.
«Τα βαρέλια πετρελαίου του Ιράν υποχωρούν γρήγορα, και η υπόσχεση της Σαουδικής Αραβίας για εξισορρόπιση θα έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα μέσα σε έναν μήνα», ανέφερε σε σημείωμά της η J.P.Morgan.
Παράλληλα η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε ότι η ημερήσια παραγωγή της Βενεζουέλας δεν θα ξεπεράσει τπ ένα εκατ. βαρέλια το 2018.
Περί τις 22:55 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 74,91 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 0,83%  ενώ το brent ενισχυόταν κατά 1,25% στα 84,99 δολάρια το βαρέλι.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης