Τελευταία Νέα
Commodities

Πηγή του Reuters: Συνεχίζεται η αγορά πετρελαίου του Ιράν από την Ινδία παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Πηγή του Reuters: Συνεχίζεται η αγορά πετρελαίου του Ιράν από την Ινδία παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στο πετρελαϊκό τομέα του Ιράν στις 4 Νοεμβρίου

Στην αγορά 9 εκατομμυρίων βαρελιών ιρακινού πετρελαίου θα προχωρήσει το Νοέμβριο η Ινδία, σύμφωνα με πηγή της βιομηχανίας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στο πλαίσιο της πληροφορίας αυτής, αποδεικνύεται ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος πετρελαϊκός πελάτης του Ιράν μετά την Κίνα συνεχίζει κανονικά την αγορά του μαύρου χρυσού από το Ιράν, παρά την ανακοίνωση της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της από τις ΗΠΑ (θα τεθούν σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στο πετρελαϊκό τομέα του Ιράν στις 4 Νοεμβρίου, με στόχο να σταματήσουν τη συμμετοχή της χώρας στις συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ και να φέρουν την Ισλαμική Δημοκρατία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας και η χώρα της Νότιας Ασίας σχεδίαζε να αυξήσει τις αγορές αυτό το οικονομικό έτος, αφού η Τεχεράνη προσέφερε σχεδόν δωρεάν ναυτιλία και παρατεταμένη περίοδο πίστωσης.
Στον προηγούμενο κύκλο κυρώσεων, η Ινδία ήταν μία από τις λίγες χώρες που συνέχισαν να διαπραγματεύονται με το Ιράν.
Ο
Zarif δήλωσε ότι το Ιράν θέλει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις του με την Ινδία

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης