Commodities

Σε ιστορικό υψηλό όλης της μετασοβιετικής περιόδου, η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας το Σεπτέμβριο

Σε ιστορικό υψηλό όλης της μετασοβιετικής περιόδου, η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας το Σεπτέμβριο

Η παραγωγή της Ρωσίας το Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 150.000 βαρέλια περίπου σε σχέση με τον Αύγουστο

Αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό όλης της μετασοβιετικής περιόδου,  καθώς η χώρα ανέβαλε τις περικοπές παραγωγής που είχε συμφωνήσει με τον ΟΠΕΚ.

Ειδικότερα, η Ρωσία άντλησε 46.478 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και προϊόντων συμπύκνωσης το Σεπτέμβριο. Αυτό ισοδυναμεί με ποσότητα- ρεκόρ 11.356 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως και έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας της Ρωσίας με τον ΟΠΕΚ για την τόνωση των προμηθειών εν μέσω αυξανόμενων τιμών.

Η παραγωγή της Ρωσίας το Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 150.000 βαρέλια περίπου σε σχέση με τον Αύγουστο και υπερέβη το προηγούμενο υψηλό των 11.247 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα στο οποίο έφτασε πριν από περίπου δύο χρόνια. Αυτό δείχνει ότι η χώρα έχει διαγράψει εντελώς τις περικοπές που συμφώνησε με τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών το 2016 και έχει πλέον προσθέσει πάνω από 100.000 βαρέλια ημερησίως.

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό πετρελαίου της Ρωσίας, η παραγωγή πετρελαίου της Rosneft, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, σημείωσε άνοδο 1,5% από τον Αύγουστο σε 4 εκατ. bpd περίπου.

Η συνολική παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας υποστηρίχθηκε επίσης από την αύξηση των σχεδίων συμφωνίας για την κατανομή της παραγωγής (PSA) κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό σε 1,6 εκατομμύρια τόνους (390.000 bpd).

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης