Commodities

Goldman Sachs: Ράλι στην τιμή του χαλκού – Στα 6.500 δολ/τόνο θα φθάσει το επόμενο 3μηνο

tags :
Goldman Sachs: Ράλι στην τιμή του χαλκού – Στα 6.500 δολ/τόνο θα φθάσει το επόμενο 3μηνο

 "Σφίγγει" η κινεζική αγορά

 

 

 

 Στα 6.500 δολ/τόνο βλέπει την τιμή του χαλκού η Goldman Sachs το επόμενο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να κλιμακώνονται - τόσο με τους δασμούς των ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα ύψους 200 δισ. δολ., όσο και τους κινεζικούς δασμούς 60 δις. δολ. σε αμερικανικά προϊόντα που θα τεθούν σε ισχύ στις 24 Σεπτεμβρίου - ο χαλκός  συνεχίζεται να  αυξάνεται κατά 4% σε τρεις ημέρες.
Οι λόγοι πίσω από το ράλι είναι δύο.
Πρώτον, τα πρόσθετα νέα σχετικά με την πολιτική χαλάρωσης  της Κίνας.
Το PBOC εισέφερε ποσό 265 δισ. RMB και το Συμβούλιο της Επικρατείας και η NDRC έδωσαν έμφαση στις επενδύσεις σε υποδομές.
Δεύτερον, η κινεζική αγορά χαλκού «σφίγγει».
Το SHFE-LME arb παρέμεινε ανοικτό, το φυσικό ασφάλιστρο του Yangshan συνέχισε να ανεβαίνει και τα αποθέματα μειώθηκαν περαιτέρω.

 
Oι οικονομολόγοι της Goldman Sachs   αναμένουν ότι οι εμπορικές διαφορές θα παραμείνουν, αλλά η Κίνα σχεδιάζει να αντισταθμίσει τις ανοιχτές κινήσεις με τις δαπάνες υποδομής και την υποστήριξη της ρευστότητας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά  ότι ο χαλκός εξακολουθεί να έχει περιθώρια για άνοδο και ο στόχος 3 μηνών είναι $ 6500 / τόνο.
Η συναλλαγματική ισοτιμία και η συσχέτιση των εμπορευμάτων ποικίλλουν μεταξύ των νομισμάτων και με την πάροδο του χρόνου.
Σύμφωνα με την τράπεζα οι βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες σχετικά με τις εμπορικές διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και οι ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη των ΗΜ μπορεί να υποστηρίξουν τη συσχέτιση FX και μετάλλων για τώρα. Ωστόσο, είναι απίθανο να επιστρέψει στα αυξημένα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2009-13.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης