Commodities

Ο χαλκός στη δίνη της Fed και των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη

tags :
Ο χαλκός στη δίνη της Fed και των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη

Η αβεβαιότητα της νομισματικής πολιτικής των Η.Π.Α. οδήγησε τον χαλκό σε υποχώρηση 0,6%


Μετά από δύο ημέρες κερδών ο χαλκός υποχώρησε την Πέμπτη 20/9/2018, καθώς «επικράτησαν» οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ πριν από μια συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.
Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα, αλλά η μελλοντική νομισματική πολιτική παραμένει αβέβαιη.
"Αυτό που σταματά την άνοδο των μετάλλων είναι η αβεβαιότητα σχετικά με την επόμενη συνάντηση της Fed και τη γενική ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα", δήλωσε στο Reuters ο Gianclaudio Torlizzi, εταίρος της T-Commodity στο Μιλάνο.

"Η επόμενη μεγάλη κίνηση είναι να πουλήσουμε δολάρια και να αγοράσουμε εμπορεύματα, αλλά χρειαζόμαστε μια «σκανδάλη», η οποία πιστεύω ότι θα είναι η επόμενη συνάντηση της Fed.
Εάν δεν είναι υπερβολικό, αυτό μπορεί να είναι το μήνυμα ότι τα χρήματα θα αρχίσουν να είναι λίγο πιο επιθετικά στα μέταλλα ».
Ο χαλκός βρέθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων την Τετάρτη, αν και ο νέος γύρος δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν ήταν αυτός που αρχικά αναμενόταν, αλλά οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί όσον αφορά τον αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Ο δείκτης χαλκού στο London Metal Exchange έκλεισε με απώλειες 0,6% στα $ 6,082 ανά τόνο.
Ο χαλκός υποχώρησε 18% από το υψηλό 4,5 ετών στα 7.348 δολάρια τον Ιούνιο, αλλά ανέκαμψε 5% από το χαμηλό των $ 5.773 τον Αύγουστο.

Τα μέταλλα υποστηρίχθηκαν από ένα ασθενέστερο δολάριο, με το νόμισμα να μειώνεται σε 7 εβδομάδες έναντι ενός καλαθιού μεγάλων νομισμάτων την Πέμπτη.

Ο ψευδάργυρος στο LME σημείωσε άνοδο 0,8% στα $ 2,455 ανά τόνο.  Το μέταλλο που χρησιμοποιείται στην χαλυβουργία άγγιξε ένα υψηλό δύο εβδομάδων στα $ 2,471.

Η παγκόσμια παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου αυξήθηκε κατά 0,16% σε μηνιαία βάση σε 5,485 εκατομμύρια τόνους τον Αύγουστο, ενώ η κινεζική παραγωγή εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,16% στα 3,12 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πέμπτης.
Το αλουμίνιο στο LME κέρδισε 0,8% για να τελειώσει στα $ 2,043 ανά τόνο.

"Οι επενδυτές αναμένουν νέα ώθηση αφού η τιμή έκλεισε στο χαμηλό  μεταξύ $ 2.000 και $ 2.200, στην οποία έχει διαπραγματευτεί από τον Ιούλιο.
 Η υψηλή κινεζική προσφορά συνεχίζει να καθορίζει την τιμή ", ανέφερε η Commerzbank σε σημείωμα.

Το νικέλιο στο LME αυξήθηκε κατά 1% στα 12.625 δολάρια.


Ο μόλυβδος υποχώρησε 1%για να κλείσει στα $ 2,004,50 ανά τόνο ενώ ο κασσίτερος ενισχύθηκε 0,5% στα $ 18,960.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης