Commodities

ΙΕΑ: Εξαγωγές LNG από ΗΠΑ, Ρωσία και Αυστραλία στο άμεσο μέλλον

tags :
ΙΕΑ: Εξαγωγές LNG από ΗΠΑ, Ρωσία και Αυστραλία στο άμεσο μέλλον

«Το φυσικό αέριο πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικό στις τιμές αλλά και να αποδείξει τη συμβολή του σε ένα καθαρότερο, πιο βιώσιμο ενεργειακό περιβάλλον» ειπώθηκε μεταξύ άλλων

Το 75% της παγκόσμιας αύξησης των εξαγωγών φυσικού αερίου την προσεχή πενταετία θα αντιπροσωπεύουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Gastech της Ισπανίας την Τετάρτη, ο αναλυτής φυσικού αερίου του IEA,  Jean-Baptiste Dubreuil,  δήλωσε ότι άλλες χώρες που συμβάλλουν στην αύξηση των εξαγωγών κατά την περίοδο αυτή θα είναι η Αυστραλία και η Ρωσία.

Η Αυστραλία είναι σημαντικός εξαγωγέας LNG, ενώ η Ρωσία προμηθεύει σημαντικές ποσότητες αγωγού αερίου στην Ευρώπη. Εκτός από τις αυξανόμενες προσπάθειες εξαγωγών LNG, οι ΗΠΑ είναι επίσης σημαντικός εξαγωγέας αγωγού φυσικού αερίου προς το Μεξικό, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προμήθειες παραγωγής ενέργειας.

«Αναμένουμε ότι το φυσικό αέριο θα έχει θετική συμβολή στο ενεργειακό μίγμα και επομένως οι όγκοι κατανάλωσης φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθούν σε όλα τα μακροπρόθεσμα σενάρια μας», δήλωσε ο Dubreuil.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Στο εγγύς μέλλον, αναμένουμε ότι η αναδυόμενη Ασία θα είναι ο βασικός μοχλός για την αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου. Αναμένουμε επίσης κάποια ανάπτυξη από άλλες περιοχές, περιοχές πλούσιες σε πόρους όπως η Μέση Ανατολή αλλά και η Βόρεια Αμερική μόνο για εγχώριες χρήσεις, αλλά και για εξαγωγές».

«Το φυσικό αέριο πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικό στις τιμές αλλά και να αποδείξει τη συμβολή του σε ένα καθαρότερο, πιο βιώσιμο ενεργειακό περιβάλλον» κατέληξε ο Dubreuil.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης