Commodities

Η Qatargas έκλεισε 22ετή συμφωνία προμήθειας LNG με την Κίνα

Η Qatargas έκλεισε  22ετή συμφωνία προμήθειας LNG με την Κίνα

Η κρατική εταιρεία του Κατάρ θα προμηθεύσει LNG από το έργο Qatargas 2

Η Qatargas ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10/9/2018 ότι έκλεισε συμφωνία 22ετούς διάρκειας με τη PetroChina International Co, μια μονάδα της PetroChina Co, και θα παρέχει στην Κίνα περίπου 3,4 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ετησίως, με στόχο την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Η κρατική εταιρεία του Κατάρ θα προμηθεύσει LNG από το έργο Qatargas 2 - επιχείρηση μεταξύ του Qatar Petroleum, της Exxon Mobil Corp και της Total - με παραλαβή  σε τερματικούς σταθμούς στην Κίνα, με το πρώτο φορτίο να παραδοθεί αυτό το μήνα.
Η συμφωνία επιτρέπει την ευελιξία στην παράδοση LNG σε κινέζικα τερματικά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται στο Dalian, το Jiangsu, το Tangshan και το Shenzhen, χρησιμοποιώντας το στόλο   της Qatargas από 70 συμβατικά πλοία Q-Flex και Q-Max.
Η Κίνα  προμηθεύεται LNG με στόχο να αντικαταστήσει τον άνθρακα με καθαρότερο καύσιμο φυσικό αέριο για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Μετά την έναρξη του προγράμματος το Πεκίνο το περασμένο έτος, η Κίνα έχει ξεπεράσει τη Νότια Κορέα ως ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής του LNG στον κόσμο.
Οι εισαγωγές LNG της Κίνας ενδέχεται να αυξηθούν κατά 70% σε 65 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2020, σύμφωνα με την SIA Energy. Πέρυσι, η Κίνα εισήγαγε ρεκόρ 38,1 εκατομμυρίων τόνων, 46% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος.
Εν τω μεταξύ, το Κατάρ, ο μεγαλύτερος παραγωγός LNG στον κόσμο, αναζητεί αγοραστές για μια προγραμματισμένη επέκταση της παραγωγής του.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης