Commodities

Η Κίνα αυξάνει τις αγορές LNG για τον χειμώνα

tags :
Η Κίνα αυξάνει τις αγορές LNG για τον χειμώνα

Η Sinopec ότι έχει θέσει σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων για την τόνωση του εφοδιασμού σε φυσικό αέριο το χειμώνα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των αγορών φορτίων LNG και της ενίσχυσης της διανομής

Η Κίνα θα ενισχύει για άλλη μια φορά τις αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για το χειμώνα, αλλά σε αντίθεση με την υποχώρησητου περασμένου έτους, αυτή τη φορά η διαδικασία είναι πιο οργανωμένη και σταθερή.
Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν αρκετοί δείκτες που η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει τη χρήση φυσικού αερίου στη χειμερινή θέρμανση, αντικαθιστώντας λέβητες που χρησιμοποιούν ρυπογόνο άνθρακα.
Η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης υπήρξε κύριος στόχος των αρχών του Πεκίνου, αλλά πέρυσι δέχθηκαν επικρίσεις ότι η μετάβαση στο φυσικό αέριο έγινε πολύ γρήγορα και οι ελλείψεις που προκάλεσαν άφησαν ορισμένους καταναλωτές χωρίς επαρκή θέρμανση.
Ένδειξη ότι το Πεκίνο καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες για την εξασφάλιση επαρκούς προμήθειας φυσικού αερίου είναι οι δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα του υφυπουργού Οικονομικών Liu Wei στην εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχουν συμφωνίες εφοδιασμού με φυσικό αέριο όταν μετατρέπονται λέβητες άνθρακα σε καθαρότερα καύσιμα.
Αυτές οι παρατηρήσεις ακολούθησαν μια ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας Sinopec ότι έχει θέσει σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων για την τόνωση του εφοδιασμού σε φυσικό αέριο το χειμώνα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των αγορών φορτίων LNG και της ενίσχυσης της διανομής.

Είναι συχνά μια πρόκληση με την Κίνα να επεξεργαστεί με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο οι επίσημες διακηρύξεις θα μετατραπούν σε πράξεις, αλλά κατά πάσα πιθανότητα η Κίνα πρόκειται να αυξήσει τις εισαγωγές LNG τους ερχόμενους μήνες.
Αυτό θα αποτελέσει την κορυφή ενός ήδη ισχυρού έτους μέχρι σήμερα, με τα επίσημα τελωνειακά στοιχεία και τα δεδομένα παρακολούθησης των πλοίων που συνέταξε η Thomson Reuters να δείχνουν εντυπωσιακά κέρδη.
Η Κίνα εισήγαγε περίπου 4,55 εκατομμύρια τόνους LNG τον Αύγουστο, το υψηλότερο  επίπεδο από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολής.
Οι εισαγωγές για τους πρώτους οκτώ μήνες ανήλθαν σε 32,2 εκατ. τόνους, αυξημένες κατά 46,4% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης