Τελευταία Νέα
Commodities

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις Η.Π.Α. – Αυξήθηκαν της βενζίνης

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις Η.Π.Α. – Αυξήθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα  αργού μειώθηκαν κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Αυγούστου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν και τα διυλιστήρια κινήθηκα κοντά σε επίπεδα  ρεκόρ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών την Τετάρτη 22/8/2018.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επέκτειναν τα κέρδη μετά την έκθεση, με τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς Brent να ενισχύεται έως και 1,65 δολάρια στα 74,28 δολάρια το βαρέλι στις 10:46 π.μ. EDT και το αμερικανικό αργό να φθάνει 1,53 δολάρια υψηλότερα στα 67,38 δολάρια το βαρέλι.
"Η έκθεση ήταν υποστηρικτική λόγω της μεγάλης πτώσης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου, η οποία προέκυψε από την υψηλή ζήτησς από τα διυλιστήρια", δήλωσε ο John Kilduff, της Again Capital Management στη Νέα Υόρκη. Μια σημαντική πτώση των εισαγωγών αργού πετρελαίου, μετά από μια άνοδο την περασμένη εβδομάδα, στήριξε επίσης τις τιμές, ανέφερε.
Τα αποθέματα  αργού μειώθηκαν κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Αυγούστου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια.
Τα αποθέματα στο κόμβο παράδοσης Cushing,  στην Οκλαχόμα,  αυξήθηκαν κατά 772.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Οι ροές των διυλιστηρίων υποχώρησαν 89.000 μονάδες βάσης από το ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας σε 17,9 εκατομμύρια μονάδες βάσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. Τα ποσοστά χρήσης του διυλιστηρίου παρέμειναν αμετάβλητα στο 98,1% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας, τα υψηλότερα επίπεδα από το 1999.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 488.000 βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια, σε σχέση με τις προσδοκίες για αύξηση 1,5 εκ. Βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕ.
Η παραγωγή αργού στις  ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 100.000 bpd στα 11 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης