Commodities

Αυξάνονται οι εισαγωγές άνθρακα της Ινδίας παρά τις υψηλές τιμές

Αυξάνονται οι εισαγωγές άνθρακα της Ινδίας παρά τις υψηλές τιμές

Οι συνολικές εισαγωγές άνθρακα ενδέχεται να φθάσουν τους 17,7 εκατομμύρια τόνους τον Αύγουστο

Oί εισαγωγές άνθρακα της Ινδίας φαίνεται ότι θα καταγράψουν ένα ακόμη ισχυρό  μήνα τον Αύγουστο, ενισχύοντας τα ερωματικά γιατί η συνήθως οικονομικά ευαίσθητη αγορά δεν έχει μειώσει τις αγορές καθώς η απότομη αύξηση οδήγησε τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.
Οι συνολικές εισαγωγές άνθρακα ενδέχεται να φθάσουν τους 17,7 εκατομμύρια τόνους τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων και λιμένων της Thomson Reuters.
Ο αριθμός αυτός μπορεί να αναθεωρηθεί καθώς θα γίνει  σαφέστερος όταν τα πλοία θα φτάσουν και θα εκφορτώσουν τα φορτία τους, αλλά οι εισαγωγές του Αυγούστου  πιθανόν θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του  περασμένου μήνα. Τον Ιούλιο εισήχθησαν 17,4 εκατομμύρια τόνοι  το οποίο ήταν το υψηλότερο  μηνιαίο επίπεδο για  το 2018.
Οι εισαγωγές άνθρακα της Ινδίας είναι εξαιρετικά ισχυρές και είναι σε καλό δρόμο να αυξηθούν για το πρώτο έτος την τριετία  παρά το γεγονός ότι οι τιμές  κινούνται στο υψηλότερο επίπεδο των 6,5 ετών, ενώ τα αυστραλιανά φορτία Newcastle που διαπραγματεύονται πάνω από 120 δολάρια το χρόνο πρόσφατα, ενισχύθηκαν κατά 18%.
Η άνοδος  των τιμών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις κινεζικές εισαγωγές λόγω των περιορισμών της παραγωγής στα εγχώρια ορυχεία και της υψηλής ζήτησης που προκαλείται από  το πρόσφατο κύμα καύσωνα.
Οι προηγούμενες εισαγωγές άνθρακα, ιδιαίτερα για τις ποιότητες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, είναι πιθανόν να μειωθούν αν οι τιμές κινηθούν γρήγορα υψηλότερα, όπως νωρίτερα φέτος.
Ωστόσο, οι ινδικές εισαγωγές σημειώνουν ανοδική τάση τους τελευταίους μήνες, παρά τις αυξανόμενες τιμές.

Μια εύκολη απάντηση ως προς το γιατί είναι να επισημάνουμε τις πρόσφατες δυσκολίες που γνώρισε ο ανθρακωρύχος Coal India στην μεταφορά του ρυπογόνου καυσίμου από τις λάκκους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.
Σύμφωνα με το Reuters τα στοιχεία από την κεντρική αρχή ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας δείχνουν ότι οι εισαγωγές άνθρακα για τις λεγόμενες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σε δίκτυο, δηλαδή εκείνες που τροφοδοτούν ενέργεια στο δίκτυο, μειώνονται στην πραγματικότητα, υποχωρώντας κατά 14% το β’ τρίμηνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης