Τελευταία Νέα
Commodities

Κίνα: H CATL θα αρχίσει την παραγωγή μπαταριών νέας γενιάς το 2019

Κίνα: H CATL θα αρχίσει την παραγωγή μπαταριών νέας γενιάς το 2019

Οι νέες μπαταρίες είναι εμπλουτισμένες με νικέλιο και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κοβάλτιο

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών λιθίου της Κίνας Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL) σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει, το 2019, μπαταρίες  νέας γενιάς, εμπλουτισμένες με νικέλιο οι οποίες είναι φτηνότερες και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρείας που δημοσιεύει το Reuters.
Τα σχέδιά της για τη μπαταρία NCM 811, τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, έρχονται καθώς παγκόσμιοι κατασκευαστές μπαταριών αναζητούν τρόπους μείωσης της αναλογίας κοβαλτίου στις μπαταρίες τους για να μειώσουν το κόστος.
Η τιμή του κοβαλτίου, που σταθεροποιεί και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των επαναφορτιζόμενων μπαταριών ιόντων λιθίου, αυξήθηκε κατά 130% σε σχέση με το 2017 και κορυφώθηκε σε ένα ρεκόρ ύψους $ 95.250 ανά τόνο τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους σε μια ανερχόμενη ζήτηση.
Η προσφορά κοβαλτίου - τα περισσότερα από τα οποία προέρχεται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό - έχει  πλέον αυξηθεί, αλλά οι κατασκευαστές μπαταριών εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τη χρήση τους.
Η LG Chem και η SK Innovation της Νότιας Κορέας έχουν ανακοινώσει  ότι εργάζονται για την παραγωγή του ίδιου τύπου μπαταρίας. Το όνομα NCM 811 αναφέρεται σε περιεχόμενο μπαταρίας 80%νικελίου, 10% κοβάλτιο και 10% μαγγάνιο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης