Τελευταία Νέα
Commodities

Σε χαμηλό 2ετίας η παραγωγή άνθρακα στην Κίνα τον Ιούλιο – Υποχώρησε 2%

Σε χαμηλό 2ετίας η παραγωγή άνθρακα στην Κίνα τον Ιούλιο – Υποχώρησε 2%

Η χώρα παρήγαγε 281,5 εκατομμύρια τόνους άνθρακα τον Ιούλιο σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016

Η παραγωγή άνθρακα της Κίνας υποχώρησε 2% τον Ιούλιο στα χαμηλότερα επίπεδα έτους , καθώς τα μέτρα του Πεκίνου για τις ρυπογόνες βιομηχανίες κατέστρεψαν τα ορυχεία στον κορυφαίο καταναλωτή του καυσίμου στον κόσμο, καλύπτοντας τη ζήτηση από τις  εισαγωγές, καθώς ο θερμός καιρός ενίσχυε την παραγωγή θερμικής ενέργειας.
Η χώρα παρήγαγε 281,5 εκατομμύρια τόνους άνθρακα τον Ιούλιο, μειωμένο κατά 2% από τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής.
Η πτώση ακολούθησε το  κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα  παρατείνοντας το θερμότερο από το μέσο όρο καλοκαίρι και ωθώντας τις εισαγωγές άνθρακα να φτάσουν το υψηλότερο τους σε 4-1 / 2 χρόνια.
Οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν την παραγωγή θερμικής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία παράγεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον άνθρακα και κύρια πηγή ενέργειας της χώρας, μαζί με την υδροηλεκτρική ενέργεια.
"Οι ανθρακωρύχοι δεν ήταν σε μεγάλη πίεση για να εξασφαλίσουν προμήθειες άνθρακα αυτό το καλοκαίρι, ενώ τα αποθέματα στα λιμάνια ήταν σε υψηλό επίπεδο", δήλωσε ο Wang Fei, αναλυτής άνθρακα στο Huaan Futures.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τον Ιανουάριο αυξήθηκαν την Τρίτη 14/8/2018 κατά  0,32% στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου.
Η παραγωγή του κινεζικού άνθρακα τους πρώτους επτά μήνες του 2018 έφτασε τα 1,98 δισ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 3,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η παραγωγή οπτάνθρακα που χρησιμοποιείται στη χαλυβουργία μειώθηκε κατά 4,3% τον Ιούλιο σε 35,51 εκατ. τόνους, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017.
Η ετήσια παραγωγή ήταν 247,46 εκατομμύρια τόνοι, δηλαδή 3,3%.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης