Commodities

Πετρέλαιο: Χαμηλότερη ζήτηση "βλέπει" ο ΟΠΕΚ για το 2019

Πετρέλαιο: Χαμηλότερη ζήτηση

Η παγκόσμια αγορά θα χρειαστεί 32,05 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) αργού από τα 15 μέλη του το 2019, χαμηλότερα κατά 130,000 bpd από τις προβλέψεις του περασμένου μήνα

Ο ΟΠΕΚ χαμηλότερη ζήτηση για το αργό πετρέλαιο του τον επόμενο χρόνο, καθώς οι ανταγωνιστές του αντλούν περισσότερο  και η Σαουδική Αραβία, προκειμένου να αποφύγει την επιστροφή υπερπροσφοράς, έχει μειώσει την παραγωγή.
Σε μηνιαία έκθεση, ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια αγορά θα χρειαστεί 32,05 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) αργού από τα 15 μέλη του το 2019, χαμηλότερα κατά 130,000 bpd από τις προβλέψεις του περασμένου μήνα.
Ο ΟΠΕΚ επεσήμανε ότι η παραγωγή πετρελαίου τον Ιούλιο ανήλθε σε 32,32 εκατομμύρια bpd, πάνω από την πρόβλεψη της ζήτησης, παρά την εκπληκτική περικοπή της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία μόλις λίγες εβδομάδες μετά την συμφωνία του ΟΠΕΚ και των συμμάχων της για την αύξηση του εφοδιασμού.
Ειδικότερα, η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε κατά 41 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 32,3 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, όπως αναφέρει η μηνιαία έκθεση του Οργανισμού η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα (13/8).
Το Κουβέιτ σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ, ενώ η Νιγηρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν τη δεύτερη και την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγή αντίστοιχα, με το Ιράκ να εξάγει επίσης περισσότερο πετρέλαιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Αντίθετα, η Σαουδική Αραβία σημείωσε πτώση, μόλις έναν μήνα μετά από την άνοδο των 400 χιλ. βαρελιών ημερησίως, ενώ σημαντική πτώση της τάξεως των 50 χιλ. βαρελιών ημερησίως καταγράφηκε και σε Ιράν, Λιβύη και Βενεζουέλα.
Παράλληλα, ο Οργανισμός προχώρησε σε άνοδο των αρχικών εκτιμήσεών του για την παραγωγή πετρελαίου των χωρών εκτός ΟΠΕΚ, προβλέποντας ότι η συνολική παραγωγή τους για το 2018 θα διαμορφωθεί στα 59,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης