Commodities

Οι αβεβαιότητες για την χρήση του LNG ως βασικού καυσίμου στα πλοία

Οι αβεβαιότητες για την χρήση του LNG ως βασικού καυσίμου στα πλοία

Το ζητούμενο είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί για το εναλλακτικό καύσιμο, καθώς υπάρχει μια σχετικά χαμηλή ποιότητα δεδομένων για την χρήση των καυσίμων πλοίων

Προοπτικές σημαντικών εξελίξεων προμηνύει το ολοένα αυξανόμενο επίπεδο ενδιαφέροντος για χρήση του LNG ως καύσιμο για τα πλοία.

Σημαντική αφορμή για τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αποτελούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει όπως η οικονομική ελκυστικότητα, η μείωση των αιωρουμένων σωματιδίων και οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Το ζητούμενο είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί για το εναλλακτικό καύσιμο, καθώς υπάρχει μια σχετικά χαμηλή ποιότητα δεδομένων για την χρήση των καυσίμων πλοίων.

Αρχικά το κόστος των καυσίμων είναι το μείζον , αφού αντιπροσωπεύει το 60 – 80% των λειτουργικών εξόδων ενός πλοίου και σε συνδυασμό με την πορεία των τιμών του πετρελαίου να προκαλείται σύγχυση.

Το φυσικό αέριο έχει μερικά σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών προϊόντων πετρελαίου και αυτό θεωρείται η πιο αξιοσημείωτη χρήση του LNG ως καύσιμο πλοίου σε σχέση με το βαρύ μαζούτ και το ντίζελ.

Το LNG παράγει χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και ουσιαστικά δεν υπάρχουν οξείδια του αζώτου (ΝΟΧ), σωματίδια (PM) ή τα οξείδια του θείου

 

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

 

 

Δείτε επίσης