Commodities

Σε υψηλό 6 ετών οι τιμές του άνθρακα στην Αυστραλία

Σε υψηλό 6 ετών οι τιμές του άνθρακα στην Αυστραλία

Η άνοδος της θερμοκρασίας σε Ευρώπη και  Ασία αύξησαν την ζήτηση

 Οι τιμές του θερμικού άνθρακα στην Αυστραλία έχουν ενισχυθεί σε υψηλό έξι ετών, καθώς το κύμα καύσωνα σε ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο έχει προκαλέσει την άνοδο της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια  από άνθρακα.
Οι τιμές spot των θερμικών φορτίων άνθρακα από τον τερματικό σταθμό της Newcastle στην Αυστραλία έφτασαν τα 121,75 δολάρια ανά τόνο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2012 και πάνω από το ένα τρίτο από το χαμηλό 2018 που τέθηκε τον Απρίλιο.

Reuters Graphic

"Η ασυνήθιστη θερμοκρασία στην Ασία και στην Ευρώπη ωθεί τη ζήτηση ενέργειας για βιομηχανική και οικιακή ψύξη πάνω από αυτό που είναι φυσιολογικό για αυτή τη χρονική περίοδο", δήλωσε ένας χρηματιστής,  στο Reutres.
Οι θερμοκρασίες σε βασικές περιοχές κατανάλωσης άνθρακα της Βόρειας Ασίας και της Ευρώπης σημείωσαν ρεκόρ τον Ιούλιο και  το κύμα καύσωνα αναμένεται να συνεχισθεί και τον Αύγουστο σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Η Γερμανία και η Ευρώπη δεν είναι μεγάλοι αγοραστές αυστραλιανού άνθρακα, αλλά η αυξημένη ζήτηση εξακολουθεί να γίνεται αισθητή ως φαινόμενο κυμαινόμενο σε μια αυστηρότερη παγκόσμια  αγορά άνθρακα, ανέφεραν οι traders.
Συνολικά, οι τιμές θερμικού άνθρακα υπερέβησαν φέτος άλλα ορυκτά καύσιμα όπως το αργό πετρέλαιο και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, καθώς η έντονη ζήτηση έρχεται εν μέσω στασιμότητας, ενώ η διαθεσιμότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξάνεται.

Reuters Graphic


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης