Τελευταία Νέα
Commodities

Reuters: Σε υψηλό έτους η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον Ιούλιο του 2018

tags :
Reuters: Σε υψηλό έτους η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον Ιούλιο του 2018

Οι χώρες του ΟΠΕΚ άντλησαν 32,64 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο, αυξημένα κατά 70.000 bpd από το τον Ιούνιο

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ έφθασε τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο του 2018, καθώς τα μέλη του άντλησαν περισσότερο μετά την συμφωνία για άρση των περιορισμών στην προσφορά και η Δημοκρατία του Κονγκό εντάχθηκε στον οργανισμό αν και οι απώλειες από το Ιράν και τη Λιβύη περιόρισαν την αύξηση.
Σύμφωνα με έρευνα του Reuters οι χώρες του ΟΠΕΚ άντλησαν 32,64 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο, αυξημένα κατά 70.000 bpd από το αναθεωρημένο επίπεδο του Ιουνίου.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να ενισχύσουν τον εφοδιασμό, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Trump προέτρεψε τους παραγωγούς να αντισταθμίσουν τις απώλειες που προκλήθηκαν από τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν και να μειώσουν τις τιμές LCOc1, που φέτος έφθασαν τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014.
Στις 22-23 Ιουνίου, ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλα μη μέλη συμφώνησαν να επανέλθουν σε συμμόρφωση 100% με τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, μετά από μήνες υποπαραγωγής στη Βενεζουέλα και αλλού  γεγονός που ώθησε την συμμόρφωση πάνω από το 160%.
Η Σαουδική Αραβία εκτίμησε ότι η απόφαση θα μεταφραστεί σε αύξηση της παραγωγής περίπου 1 εκατομμυρίου bpd.
Η συλλογική συμμόρφωση του ΟΠΕΚ με τοςυ στόχους εφοδιασμού έχει υποχωρήσει σε 111% τον Ιούλιο από το  αναθεωρημένο 116% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έρευνα, γεγονός που σημαίνει ότι εξακολουθεί να μειώνεται περισσότερο από ό, τι συμφωνήθηκε.
Μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αύξησαν την παραγωγή τους κατά 80.000 bpd και 40.000 bpd τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έρευνα.
Ο κύριος όγκος της ενίσχυσης της προσφοράς στη Σαουδική Αραβία φαίνεται να έχει παραδοθεί τον Ιούνιο, καθώς το Ριάντ τροφοδοτούσε τις δεξαμενές αποθήκευσης για να προωθήσει την προσφορά στα 10,60 εκατομμύρια bpd, κοντά σε νεό ρεκόρ. Η αύξηση έπληξε το Ιράν και εξέπληξε τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ.
Το Ριάντ αύξησε τον εφοδιασμό τον Ιούλιο κατά 50.000 μονάδες βάσης από το αναθεωρημένο επίπεδο του Ιουνίου, σύμφωνα με την έρευνα, διότι η εγχώρια παραγωγή αργού πετρελαίου στα διυλιστήρια και στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής αυξήθηκε, ενώ οι εξαγωγές διατηρήθηκαν κοντά στο ρυθμό του Ιουνίου.
Η προσφορά στη Νιγηρία, συχνά συγκρατημένη από απρογραμμάτιστες διακοπές, αυξήθηκε κατά 50.000 bpd.
Η νιγηριανή επιχείρηση Royal Dutch Shell ανέτρεψε την ανωτέρα βία στις εξαγωγές του  Bonny Light. Η Νιγηρία και η Λιβύη εξαιρέθηκαν από την αρχική συμφωνία μείωσης της προσφοράς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης