Τελευταία Νέα
Commodities

Το tweet του Τrump «έριξε» τις τιμές του πετρελαίου

Το tweet του Τrump «έριξε» τις τιμές του πετρελαίου

αύξηση των τιμών των καυσίμων μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πολιτικό «πονοκέφαλο» για τον Τραμπ

Υποχώρηση καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από την έκκληση του πρόεδρου των ΗΠΑ, Donald Trump προς τα μέλη του ΟΠΕΚ για να μειώσουν τις τιμές πώλησης του αργού πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, περί τις 10.35 το brent υποχωρεί κατά 0.38% στα 77 δολάρια ανά βαρέλι και το αργό σημειώνει πτώση της τάξεως 0,03% στα 74 δολάρια.

Παράλληλα, οι αυξημένες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν επίσης στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς η Κίνα έχει προειδοποιήσει για ενδεχόμενη επιβολή δασμών στις εισαγωγές αμερικανικού εάν η Ουάσιγκτον συνεχίζει την τρέχουσα πολιτική του εμπορικού προστατευτισμού.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε χαρακτηριστικά ότι: ««Το μονοπώλιο του ΟΠΕΚ πρέπει να θυμάται ότι οι τιμές της βενζίνης έχουν αυξηθεί και κάνει ελάχιστα για να βοηθήσει. Αν κάνει κάτι, είναι να αυξάνει τις τιμές και οι ΗΠΑ προστατεύουν πολλά από τα μέλη του με αντάλλαγμα πολύ λίγα δολάρια. Αυτός ο δρόμος πρέπει να έχει δύο κατευθύνσεις. Μειώστε τις τιμές τώρα».

Η αύξηση των τιμών των καυσίμων μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πολιτικό «πονοκέφαλο» για τον Τραμπ, εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου, υπονομεύοντας την επιχειρηματολογία των Ρεπουμπλικάνων ότι οι περικοπές φόρων και η κατάργηση κανονιστικών περιορισμών που προώθησε η κυβέρνησή του συνέβαλαν στην τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης