Commodities

ΗΠΑ: H παγκόσμια προσφορά πετρελαίου είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις απώλειες από το Ιράν

tags :
ΗΠΑ: H παγκόσμια προσφορά πετρελαίου είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις απώλειες από το Ιράν

"Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την πίεση στο ιρανικό καθεστώς μειώνοντας στο μηδέν τα έσοδά του από τις πωλήσεις αργού πετρελαίου", ανέφερε ο διευθυντής του σχεδιασμού πολιτικής του υπουργείου Εξωτερικών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να μηδενίσουν το εισόδημα πετρελαίου της Τεχεράνης σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν την ιρανική ηγεσία να αλλάξει τη συμπεριφορά της στην περιοχή και πιστεύουν ότι υπάρχει αρκετό πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά  για να αντισταθμίσει τη χαμηλή προσφορά από  το Ιράν, δήλωσε αξιωματούχος  του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τη Δευτέρα.
Ο Brian Hook, διευθυντής του σχεδιασμού πολιτικής του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο αμερικανικός στόχος είναι να επιτύχει όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες να φθάσουν στο μηδέν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με συμμάχους κατά περίπτωση, αλλά η Ουάσιγκτον δεν σχεδίαζε να προσφέρει εξαιρέσεις από τις κυρώσεις, πρόσθεσε ο Hook.
"Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την πίεση στο ιρανικό καθεστώς μειώνοντας στο μηδέν τα έσοδά του από τις πωλήσεις αργού πετρελαίου", ανέφερε ο Hook. "Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις διαταραχές στην παγκόσμια αγορά, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει επαρκής παγκόσμια εφεδρική προσφορά πετρελαίου".
Ο βασιλιάς Salman της Σαουδικής Αραβίας δεσμεύθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump το Σαββατοκύριακο θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου αν χρειαστεί και ότι η χώρα έχει 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως διαθεσιμότητα  για να ενισχύσει την παραγωγή.
Σε ένα tweet το Σάββατο, ο Trump δήλωσε ότι το επιπλέον πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας θα βοηθήσει στην αντιστάθμιση της μείωσης της προσφοράς από το Ιράν μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την πυρηνική συμφωνία το Μάιο και την επαναφορά των πετρελαϊκών κυρώσεων.
Το Trump δεν ήταν συγκεκριμένο για το αν τα επιπλέον 2 εκατομμύρια βαρέλια ήταν ανά ημέρα - αλλά η παγκόσμια καθημερινή ζήτηση πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια bpd.

\
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης