Commodities

 Αυξήθηκε η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο, καθώς η Σαουδική Αραβία ανοίγει τις "κάνουλες"

 Αυξήθηκε η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο, καθώς η Σαουδική Αραβία ανοίγει τις

Η συνολική παραγωγή OPEC αυξάνεται κατά 320.000 bpd

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον περασμένο μήνα, καθώς η Σαουδική Αραβία αντλεί με ρυθμό ρεκόρ, σύμφωνα με έρευνα του Reuters τη Δευτέρα, ένδειξη ότι ο κορυφαίος εξαγωγέας παγκοσμίως ανταποκρίνεται στα αιτήματα  των ΗΠΑ και άλλων καταναλωτών για περισσότερο πετρέλαιο.
Ο Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου άντλησε 32,32 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα, αυξημένα κατά 320.000 bpd από τον Μάιο. Το σύνολο του Ιουνίου είναι το υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με το Reuters.
Η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας έρχεται καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προτρέπει τον Ριάντ να αντισταθμίσει τις ζημίες που προκάλεσαν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν και να μειώσουν τις τιμές, οι οποίες φέτος έφθασαν τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014.
"Εισερχόμαστε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με τεράστια αβεβαιότητα γύρω από την πλευρά της προσφοράς  ", δήλωσε ο Tamas Varga broker πετρελαίου PVM.
"Ανάλογα με την πεποίθησή σας θα μπορούσατε να ποντάρετε τόσο εύκολα στα $ 100 όσο και στα $ 60 μέχρι το τέλος του έτους".
Η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ θα μεταφραστεί σε άνοδο περίπου 1 εκατομμυρίου bpd, αν και η ανακοίνωση του ομίλου δεν έδωσε σαφή εικόνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, η Σαουδική Αραβία αύξησε τον εφοδιασμό σε 10,70 εκατομμύρια bpd τον Ιούνιο, κοντά στο ρεκόρ των 10,72 εκατομμυρίων bpd, για να καλύψει τις ελλείψεις από την  Βενεζουέλα και τις αναμενόμενες απώλειες στο Ιράν.
Οι σύμμαχοι της  Σαουδικής Αραβίας, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν την έχουν ακόμη ακολουθήσει διατηρώντας σταθερή την παραγωγή τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έρευνα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης